Ondernemend

Het managen van personele risico’s is maatwerk: een expert biedt hulp

Lage arbeidsproductiviteit, ziekteverzuim, ontevreden medewerkers en conflictsituaties zijn een paar voorbeelden waar werkgevers tegenaan lopen. Het gevolg van deze personele risico’s zijn hoge personeelskosten. Daarnaast hebben organisaties te maken met de steeds weer veranderende regelgeving van onder andere de Ziektewet, WIA en het Arbobeleid. Daarom is het van belang dat een organisatie goed is ingericht. Maar een organisatie is niet zomaar van het ene op het andere moment een goed geoliede machine. Daar zijn specifieke kennis en vaardigheden voor nodig. Wanneer de HR-afdeling in uw bedrijf op-en-top in orde is, komen medewerkers optimaal tot bloei en functioneren ze goed. Zo blijven kosten beheersbaar en overzichtelijk. Dat wilt u toch ook? Passend personeelsadvies is de oplossing!

Kloppend hart van de organisatie
De HRM-afdeling die de personeelszaken behartigt is het kloppende hart van de organisatie. HRM staat voor Human Resource Management en betekent letterlijk beheer van menselijke productiemiddelen. Tegenwoordig wordt deze term heel veel gebruikt. De Nederlandse benamingen zijn: personeelsbeleid, personeelszaken, P&O of personeelsmanagement. Een goede organisatiestructuur is erg belangrijk om uw personeel tot bloei te laten komen. En tevreden personeel functioneert nu eenmaal erg goed. Hoe zorgt u dat uw HRM goed loopt? Gelukkig bieden de HR-adviseurs van Werkxe personeelsadvies op maat.                                                                  

Kennisoverdracht
Overheid en instanties leggen steeds meer verplichtingen op. HR-specialisten brengen overzicht in dit woud van verplichtingen, adviseren u en bespaart hierbij kosten. Het zijn dé deskundigen die u kunnen helpen bij het bouwen aan een goede organisatiestructuur. Zij dragen verbeteringen en kennis aan over uw personeel. Bovendien kunnen zij u ook helpen met het en het opzetten van een (digitale) omgeving, zodat uw organisatie voortaan zelfredzaam wordt. Als dat nodig is, werkt Werkxe als breed georiënteerde HR dienstverlener vanuit één loket samen met zijn partners: Preventix Arbodiensten en Experix Re-integratie. Samen bieden we u een totaalpakket op het gebied van ziekteverzuim, vitaliteit en re-integratie.

Ziekteverzuim
Welke werkgever wil nu geen laag ziekteverzuim? Een van de personele risico’s is het ziekteverzuim. Op welke manier kunt u bijdragen aan gezonder personeel? Gezonde werknemers zijn tevreden over u als werkgever en ze zijn productiever. Wij geven u alvast enkele tips die helpen bij een lager ziekteverzuim. Voorkom bijvoorbeeld langdurig zitten en bedenk gezamenlijke beweegmomenten zoals wandelen tijdens lunchtijd of sporten na werktijd. Het is ook belangrijk om de ambities van de werknemer bespreekbaar te maken en hun de mogelijkheid bieden zichzelf te ontplooien. En u zou het misschien niet meteen verwachten maar zelfs een schone en opgeruimde werkomgeving helpt.

Wilt u ook maatwerk? Werkxe biedt hulp
U leest het: moderne arbeidsvoorwaarden en passend verzuimbeleid dragen bij aan het beperken van personele risico’s. Bent u werkgever en heeft u vraagstukken op het gebied van personeel en organisatie? Wilt u dat de HR afdeling effectiever gaat werken? Dan biedt Werkxe hulp. Ons personeelsadvies is een kans voor uw organisatie. Met creatieve out-of- the-box- oplossingen brengen wij uw bedrijf verder.

Wij zijn er voor bedrijven van 10-1000 werknemers en hebben 17 vestigingen in heel Nederland, waaronder in Apeldoorn. Indien u wilt weten wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen, neemt u dan contact met ons op. Op www.werkxe.nl kunt u direct een vraag stellen of een vrijblijvend adviesgesprek aanvragen.