Ondernemend

Het belang van een bedrijfsuitje, hoe belangrijk is het nou eigenlijk?

Bedrijfsuitjes kunnen voor iedereen verschillend zijn, maar ze zijn wel belangrijk. Het is een dag, middag of weekendje weg met je collega’s, afdeling of team. Er zijn veel manieren om een bedrijfsuitje in te vullen, en dat gaan we je eerst uitleggen. Daarna geven we je een aantal redenen waarom bedrijfsuitjes belangrijk zijn. Lees hier meer.

Soorten bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitjes kunnen op veel verschillende manieren worden ingevuld. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een teamactiviteit op Terschelling, waar je met je collega’s verschillende dingen doet op het eiland. Maar een bedrijfsuitje op Terschelling kan ook op een andere manier worden gedaan, zoals het verkennen van de Wadden eilanden en meer leren over de planten en dieren. Het kan actief of gewoon gezellig zijn. Het beste is als je deze dingen kunt combineren in een bedrijfsuitje, maar het hangt natuurlijk af van wat het beste past bij jouw bedrijf en het doel van het uitje. Zoek je nog een bedrijfsuitje aan het water? Haal je spullen dan bij wakestore.nl en maak er iets moois van!

Beloning voor de inzet

Als de doelen van het bedrijf zijn behaald, kan een bedrijfsuitje dienen als een fijne beloning. Met zo’n uitje laat je aan de werknemers zien dat je hun inzet waardeert en bedank je hen voor hun harde werk.

Teambuilding

Een bedrijfsuitje is niet zomaar een gezellig dagje weg met collega’s. Bij activiteiten waarbij je samen moet werken, zoals een escape room, helpt het om de band tussen teamleden sterker te maken. Bovendien zorgt een bedrijfsuitje ervoor dat werknemers zich meer betrokken voelen bij het bedrijf.

Het hoeft niet duur te zijn

Een bedrijfsuitje kan al voor minder dan 50 euro geregeld worden. Het kost het bedrijf dus niet veel geld om een leuk uitje te organiseren. Dit is goed voor het bedrijf, omdat sommige bedrijven veel geld besteden aan dure trainingen om de samenwerking in het team te verbeteren. Met een leuk en betaalbaar bedrijfsuitje kan deze verbeterde samenwerking op een voordelige manier worden bereikt.

Je collega leren kennen

Als je iemand als collega leert kennen, is dat anders dan wanneer je iemand in je privéleven leert kennen. Met collega’s praat je meestal over oppervlakkige dingen en deel je niet alles over jezelf. Maar tijdens een bedrijfsuitje kom je in een andere situatie terecht met je collega’s. Daardoor leer je elkaar beter kennen en deel je meer dingen met elkaar. Het is namelijk makkelijker om over je leven te praten in een bar met een paar drankjes dan tijdens de lunch op het werk. Door je collega’s beter te leren kennen, ontstaat er een vriendelijke werksfeer en verbetert de samenwerking. Bedrijfsuitjes zijn dus zeker goed om de band tussen collega’s te versterken.