Ondernemend

H²O Pro doorbraak tegen kalkaanslag

Voor het bestrijden van kalkaanslag zijn er diverse methodes. De bekendste zijn vooralsnog de zoutontharders en de magneten (zowel elektrisch als mechanisch). Met de keramische waterontharder van H²O Pro is er een alternatief dat goed werkt, relatief laag in kosten en onderhoud is, waarbij geen zout nodig is en mede daardoor vriendelijk is voor milieu en gezondheid.

De H²O Pro is bovendien een waterontharder zonder afvoer, zegt Nico Pleijsier, de man achter het product. “Er is geen aansluiting nodig op het riool omdat het gebruik maakt van een techniek waarbij geen spoel- of afvalwater vrijkomt. Daarnaast maakt deze waterontharder geen gebruik van elektriciteit, ook een groot voordeel!” De H²O Pro maakt gebruik van de natuurlijke neiging van kalk om onder bepaalde omstandigheden aanslag te vormen”, legt Nico uit. “In de H2O Pro wordt kalkaanslag opgewekt op en door de werkzame ‘keramische parels’ waar de kalkaanslag niet aan kan hechten, met als gevolg dat het na vijf à tien seconden alweer loslaat. Op dat moment zitten de kalkionen wel vast aan elkaar, zodat het kalkkristallen zijn geworden. Kalkkristallen zijn eigenlijk gewoon hele kleine korrels losgekomen kalkaanslag. Deze korrels of kristallen zijn nog steeds zo klein dat je ze met het blote oog niet kunt zien, maar tegelijk zo groot dat ze niet meer in de poriën van oppervlaktes vast kunnen pakken en dus net als andere mineralen gewoon met het water mee de afvoer instromen. Je kunt het ook vergelijken met kalkaanslag die van de wand af is geschraapt; dit kun je zo wegspoelen zonder dat het nog ergens aan vast gaat zitten.”

Nico was al enthousiast over H²O Pro en dat enthousiasme hoorde hij ook terug van veel gebruikers. Niettemin constateerde ook hij dat er met de waterbehandeling van de H²O Pro soms toch kalksporen ontstonden die niet makkelijk genoeg weg te vegen waren. Hij zocht naar een verklaring en vond ook de oplossing om zijn waterontharder door te ontwikkelen en te perfectioneren. Hij slaagde erin de waterbehandeling te optimaliseren door een aanpassing in het systeem. “We gaan bij de nieuwe versie, de Performance, eigenlijk gewoon slim om met de ruimte in de behuizing. Dankzij een innovatieve waterstroom is de waterbehandeling verdubbeld, met als gevolg dat ook bij hoge watervolumes met hoge hardheid, alle kalk goed behandeld, oftewel gekristalliseerd wordt.” De H²O Pro mag gerust een doorbraak tegen kalkaanslag genoemd worden. En de prijs 675 euro is alleszins redelijk. “Installeren bij u thuis doen we voor 130 euro en om de klant te ontzorgen, bieden we voor 6,95 euro per maand een onderhoudsabonnement dat alle kosten dekt, inclusief elke drie jaar een volledig nieuwe vulling keramische parels.” De voordelen van de H²O Pro Performance nog even op een rij: compact en overal te installeren; uniek in prijs en prestatie; oude kalkaanslag verdwijnt; milieuvriendelijk: bespaart energie en water; zuiver natuurkundig principe; maximale werking; geschikt voor een natriumarm dieet; volledig geluidloos. “Je wasmachine, vaatwasser, koffiezetapparaat en cv-ketel gaan dankzij dit procedé gewoon langer mee”, garandeert Nico. “Voor meer informatie kunt u een kijkje nemen op onze website of contact met ons opnemen.”


H2O Pro Coöperatie U.A.
Van Brandenburgstraat 2 Hasselt
T 085-1303991
E info@h2opro.nl
W h2opro.nl