Ondernemend

Gratis hulp bij letselschade ook tijdens de coronacrisis

Van achteren aangereden in uw auto? Van de fiets gejakkerd? Gebeten door een hond, geschopt door een paard? Tijdens uw werk gewond geraakt? Nog zieker geworden in het ziekenhuis? Sinds anderhalf jaar kunnen slachtoffers van verkeers- en bedrijfsongevallen, medische fouten en ander malheur terecht bij letselschadekantoor JBL&G in Deventer. En dat slaat aan.

JJBL&G opende in april 2019 een kantoor in Deventer om ook vanuit Overijssel gratis hulp bij letselschade te bieden. Ivonne van Delft (regiomanager en jurist) en Jade Berk (jurist) kijken terug op een succesvolle periode. Ivonne: “Het is zeker geen overbodige luxe geweest om het kantoor in Deventer te openen. Letselschadeslachtoffers weten ons goed te vinden, en we hebben al veel mensen kunnen helpen.”

Persoonlijk contact
“Slachtoffers vinden het fijn dat we in de regio gevestigd zijn, dat merken we echt. Zo is persoonlijk contact goed mogelijk. We komen graag bij de mensen thuis, maar iedereen is ook altijd welkom bij ons op kantoor. Wij hechten aan een persoonlijke benadering. Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus konden we een tijdje niet bij de mensen op bezoek komen. Hierom hebben we de afgelopen periode veel gebruik gemaakt van videobellen. Wij merken dat onze cliënten dat ook zeker waarderen. Zo is er toch persoonlijk contact mogelijk. Op dit moment overleggen we met onze cliënten over de mogelijkheden. Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk dat we wel weer langskomen bij onze cliënten. In het geval van een overlijdensschade bijvoorbeeld. Dan is videobellen ook niet echt een oplossing.”

JBL&G staat voor Juridisch Bureau Letselschade & Gezondheidsrecht. Het is in 2011 opgericht vanuit de ervaring dat er veel andere letselschadebureaus zijn die over de ruggen van slachtoffers veel geld verdienen. Eigenaar Steffy Roos du Maine: “Dit vinden wij een verschrikkelijke manier van werken, en daarom wilden wij van het begin af aan anders zijn. Wij staan letselslachtoffers daarom altijd gratis bij. Want als slachtoffer kun je juist juridische hulp gebruiken, maar na een ongeval zit je niet te wachten op ook nog eens extra kosten in de vorm van bijvoorbeeld een nota van een advocaat of jurist. Wij sturen dan ook nooit een rekening naar onze cliënt. Wij kunnen onze nota indienen bij de verzekeraar van de tegenpartij, zodat slachtoffers zelf niet met hoge kosten te maken krijgen. Ook bij niet-verzekerde partijen of onbekende daders zijn er vaak veel mogelijkheden, maar dan moet je wel de juiste wegen kennen.”

Altijd gratis
“Ons kantoor geeft deskundig en gratis advies over schade die slachtoffers kunnen claimen, wanneer ze letsel hebben opgelopen of wanneer hun gezondheid is aangetast. Gemiste inkomsten, verminderde carrièremogelijkheden, studievertraging, medische hulpmiddelen, thuiszorg of verpleging: het kost allemaal (veel) geld. Geld waar je als slachtoffer vaak gewoon recht op hebt. Wij bieden altijd gratis hulp om dat recht te halen en de schade vergoed te krijgen, en schuwen het niet om de strijd aan te gaan met ‘machtige’ verzekeraars. Doordat in Nederland de redelijke kosten van rechtsbijstand door de aansprakelijke verzekeraar dienen te worden vergoed, hoeven wij die kosten niet bij slachtoffers in rekening te brengen. Dit maakt onze juridische hulp voor slachtoffers ‘gratis’.”

Voor JBL&G betekende het derde kantoor in Oost-Nederland een welkome aanvulling op het hoofdkantoor in Amsterdam en de tweede vestiging Noord in Groningen. Vorige maand kwam daar nog een vierde vestiging bij: JBL&G West in Rotterdam. In totaal werken er inmiddels meer dan vijftig juristen, juridisch medewerkers en ondersteunend personeel bij het kantoor, dat daarmee een van de grootste letselschadebureaus in Nederland is.

Foto: Jurist Jade Berk (links) en regiomanager Ivonne van Delft van JBL&G Oost in Deventer.

 

Ivonne van Delft
Keulenstraat 10B
7418 ET Deventer
T 0570- 235020
E  info@jblg.nl
W  www.jblg.nl