Ondernemend

Goede koffie op het werk is belangrijk

Naar het effect van koffie op onze gezondheid wordt regelmatig onderzoek gedaan. Is het nu wel of niet goed voor uw gezondheid? Nederlanders zijn echte koffieleuten. Gemiddeld drinken wij 3,2 kopjes koffie per dag. Een werkdag begint voor veel mensen dan ook met een goed kopje koffie. De meeste onderzoeksresultaten wijzen uit dat het drinken van koffie goed is voor onze gezondheid. Dus loop gerust een keer extra naar de koffieautomaat voor een lekkere kop koffie.

Koffieleutgedrag onder een vergrootglas
Uit een studie in Groot-Brittannië blijkt dat mensen die koffie drinken minder risico lopen om eerder te overlijden, aldus een artikel in Metronieuws. 10 jaar lang werd het drinkgedrag van een half miljoen inwoners in de leeftijdscategorie 38 tot 73 jaar onderzocht. Koffiedrinkers die zo’n 2 a 3 kopjes per dag drinken hebben 12 procent minder kans op vroegtijdig overlijden dan niet-koffiedrinkers. Daarnaast is uit eerder gehouden Amerikaans onderzoek al gebleken dat koffie helpt bij het verlagen van de kans op een hartaanval of van diabetes type 2.

Investeer in een goede automaat
Lekkere en kwalitatief goede koffie op het werk is een must. Ieder bedrijf zou moeten investeren in een goede koffieautomaat. Koffie biedt nogal wat voordelen. Zo zorgt koffe er onder andere voor dat u scherper wordt. Ook draagt koffie bij aan het verhogen van de werkvreugde en aan de productiviteit. Koffie verbindt mensen want ze spreken elkaar regelmatig bij de automaat. Een loopje naar de automaat zorgt er bovendien voor dat de werknemer even kan bewegen. Dat is ook belangrijk in functies waarbij men langdurig moet zitten. Ook zouden vergaderingen beter verlopen met een kop goede koffie. Kortom, een lekker bakje koffie brengt nogal wat teweeg. Van goede koffie worden werknemers blij en werkgevers dan toch ook?

Koffieapparaat kiezen
Met alleen een goede koffiemachine bent u er nog niet. Bij de aanschaf zijn er meer dingen waar u rekening mee kunt houden. Voor welk soort koffie gaat u? Welke bereidingstechnieken? Een café latte of een cappuccino misschien? Kies ik voor een vaste wateraansluiting of niet? Als u hulp of advies nodig heeft, kunt u het beste een expert inschakelen.

Advies nodig?
Wat voor een bedrijf u ook heeft, een goede koffieautomaat is een investering waard. ProFood kan u helpen met het kiezen van de de juiste automaat voor op het werk. Wij zijn dealer van Animo koffieautomaten maar kunnen in overleg met u ieder merk leveren. Behalve ons huismerk leveren wij ieder koffiemerk dat u maar wilt. Bovendien kunnen wij de machines ook beheren en onderhouden. Als u meer wilt weten over welke automaat er in uw situatie het beste past, kunt u mailen naar info@profood.nl  of bellen naar 0229-269599. U kunt altijd een proefplaatsing aanvragen. Ook voor scholencatering en vendingmachines bent u bij ons aan juiste adres. Wij leveren automaten voor dranken, snoep, tussendoortjes en snacks en ontzorgen u ook helemaal op dit gebied.