Ondernemend

Glow from the inside out

Foto: vivrefotografie

Ze zijn beiden huidtherapeut, docent huidtherapie op de Hogeschool Utrecht en al heel lang vriendinnen. Nu gaan ze ook samen ondernemen in hun nieuwe bedrijf Care Clinic in Apeldoorn. Safiyah Faizi en Anouck Hakvoort hebben een gedeelde passie: mensen met klachten helpen naar een optimale gezond- en schoonheid, om zo het beste uit zichzelf te halen.

Anouck: “We leerden elkaar kennen tijdens de hbo-opleiding Huidtherapie en deden beiden nog vervolgopleidingen. Zo ben ik orthomoleculair therapeut en is Safiyah epidemioloog. Een jaar geleden ontstond het idee om onze passie vorm te geven in onze eigen kliniek. En op 10 december werd Care Clinic aan de Brinklaan geopend.” Hier kunnen mensen terecht voor huid- en orthomoleculaire therapie. Een perfecte combinatie tussen gezondheid vanbinnen en vanbuiten. Jullie bieden een all-in-one concept, hoe werkt dit? Anouck vertelt dat klachten zich vaak uiten aan de buitenkant: “Als orthomoleculair therapeut weet ik dat veel klachten vanbinnen ontstaan. Denk bijvoorbeeld aan acne. We bieden behandelingen bij darmklachten zoals het prikkelbare-darmsyndroom. Om de oorzaak te achterhalen waar de klachten vandaan komen, start ik een intakegesprek met eventueel aanvullend bloedonderzoek. Het is bijvoorbeeld belangrijk te weten wat het eet-, beweegen slaappatroon is. Aan de hand hiervan maak ik een persoonlijk adviesplan gericht op voeding. Door de combinatie van huid- & orthomoleculaire therapie combineren we de binnen- en buitenkant en zien we heel de mens.”

Huidtherapie en huidbehandelingen

Care Clinic biedt verschillende huidbehandelingen om de huid weer te laten stralen. Denk hierbij aan behandeling van acne, littekens, pigment, melasma, vaten/couperose, laserontharing, beenvaten en goedaardige huidbultjes. Hoe helpt dat het stralen? Safiyah veert op: “Wij zetten ons 100% in voor de juiste oplossingen/resultaten. De huid brengen we in kaart met ons huidanalyse-apparaat. Daardoor krijgen we inzicht in de conditie van de huid, vaatstructuren en het dieper gelegen pigment. Aan de hand van de intake, het onderzoek en de wens van de cliënt stellen wij een behandelplan op. Stel dat blijkt dat iemand last heeft van vaten/couperose in het gelaat, dan kunnen we bepalen of we laser of IPL inzetten. Als iemand pigmentvlekken heeft, bepalen we de oorzaak en kijken op welke manier die het beste behandeld kunnen worden. Zo kunnen we bijvoorbeeld pigment of melasma behandelen met de cosmelan, laser of IPL. Mensen kunnen er over lezen op onze website.”

Klaar met ongewenste haargroei

Zijn er mogelijkheden voor het tegengaan van ongewenste haargroei? “Jazeker”, zegt Safiyah. “Laserontharing is voor veel mensen een mooie oplossing wanneer ze het epileren, scheren en ingegroeide haren beu zijn. Het laserapparaat dat wij hebben, is geschikt voor alle huidtypen: het heeft verschillende golflengten om te behandelen. De laserpulse zorgt voor vernietiging van de cellen van de voedingsbodem van het haarzakje, zodat er geen nieuwe haar meer uit kan groeien.”

Vrijblijvende intake en vergoeding

Anouck geeft nog aan dat een intakegesprek gratis en vrijblijvend is en dat bepaalde behandelingen vanuit de aanvullende verzekering vergoed worden. Denk hierbij aan acne-, litteken-, laserontharing en vaat- en pigmentbehandeling in het gelaat. “Door onze gratis intake kunnen we mensen vrijblijvend informeren en bespreken we de kosten en het te verwachten resultaat. Meer weten? Neem dan contact met ons op. We helpen graag!”

Brinklaan 134
7311 JD Apeldoorn
T 06-49525722
l info@cclinic.nl
W www.cclinic.nl