Ondernemend

Gesprek voor Twee is gesprekspartner én regelt praktische zaken voor senioren

Naarmate we ouder worden veranderen er zaken in ons leven, of we nu willen of niet. Stoppen met werken, verhuizen naar een andere woning of stad, het verlies van een partner of dierbare vrienden, de aansluiting kwijtraken met snelle maatschappelijke ontwikkelingen; allemaal zaken die een grote impact hebben op ons verdere leven. Dan kan het heel prettig zijn om iemand te hebben waarmee je kunt praten en die met je meedenkt.

Meer doen voor senioren

Met deze gedachte is Irma van Delzen (57) Gesprek voor Twee gestart. In dit concept is ze het klankbord voor senioren die in de derde levensfase zitten, vanaf pakweg 65 jaar. Irma woont het grootste deel van haar leven in Zutphen. “Ik ben sportief, geniet van de kleine dingen in het leven en vind het heel belangrijk om iets voor de medemens te kunnen betekenen. Ben een reeks jaren teammanager geweest in de zorg, waar ik zaken regelde en uitzette, bezig was om verbindingen te maken en om echt te luisteren naar mensen. In die periode heb ik heel veel senioren gesproken, juist voor die groep wilde ik meer kunnen doen.”

Onderscheidend

“Met het concept van het Gesprek voor Twee heb ik weer de mogelijkheid om écht met mensen in gesprek te gaan”, licht Irma toe. “Daar ligt ook mijn kracht. Vanwege mijn vele contacten met ouderen weet ik welke issues er spelen. Met mijn jarenlange ervaring in de ouderenzorg als bagage kan ik zeker onderscheidend zijn op dit gebied. Ik neem mensen bij de arm door een gesprekspartner te zijn en ze te coachen. Maar direct daaraan gekoppeld kan ik een aantal praktische zaken goed regelen, zoals doorverwijzen naar de juiste instanties. Die combinatie noem ik de Irma van Delzen-stijl.”

Voorbeelden van vragen voor Gesprek voor Twee

  • U zou graag eens met een buitenstaander praten over het verlies van een dierbare.
  • U bent nieuw in Zutphen of omgeving en zoekt aansluiting.
  • U wilt uw levensverhaal delen.
  • U zoekt manieren om een nieuwe partner te ontmoeten.
  • U vindt het prettig wanneer er iemand meegaat naar een afspraak in het ziekenhuis.

Vrijblijvende kennismaking

Tijdens het eerste gesprek komt de hulpvraag of wens aan de orde en de weder[1]zijdse verwachtingen. Is er een klik, dan kunnen er vervolggesprekken worden gepland waarin samen naar oplossingen wordt gekeken. Hieraan zijn wel kosten verbonden.

Miniworkshops

Irma verzorgt ook beknopte workshops, zogenoemde mini’s. “Deze kan ik geven in bijvoorbeeld buurthuizen of zorginstellingen. De mini’s duren een uur en behandelen een bepaald thema dat speelt bij senioren. Dat kan letterlijk van alles zijn. Denk aan zaken als het opmaken van een levenstestament, maar ook rouwverwerking, het tegengaan van eenzaamheid, digitale ondersteuning, het aangaan van een nieuwe relatie of het omgaan met intimiteit. Een mini is een prettige manier om samen het gesprek aan te gaan over onderwerpen die minder snel besproken worden. Maar ook voor het uitwisselen van ervaringen en ideeën en om het denken op gang te brengen over diverse thema’s.” Voor meer informatie over of een kennismakingsgesprek bij Gesprek voor Twee kunt u telefonisch contact opnemen met Irma van Delzen of haar een mail sturen.

Timmermansingel 1
7207 JN Zutphen
T 06-21588239
E info@gesprekvoortwee..nl
W www.gesprekvoortwee.nl.