Ondernemend

Genieten in eigen tuin met een mooi zwembad

Elk voorjaar is het weer een dilemma wat we met onze tuin gaan doen. Ga je een eetbare tuin maken of ga je helemaal voor relaxen en comfort met leuke zithoekjes en vaste planten en bomen. Wacht niet te lang want het groeiseizoen is inmiddels al begonnen. We brengen steeds meer tijd buiten in de tuin door en deze vaak groene oase is ook vaker een verlengstuk van de woonkamer en het binnenleven. Tijd om lang gekoesterde wensen voor de tuin dit jaar waar te maken. In Apeldoorn, Deventer en Zutphen zijn vast tuinliefhebbers die er over nagedacht hebben om dit jaar een zwembad aan te schaffen. Waar moet je dan zoal op letten?

Heb je een kinderrijk gezin in de stedendriehoek dan zal er deze zomer met warme temperaturen vast weer veel gezwommen worden. Doordat er meer zonuren in Nederland zijn brengen we meer tijd in de buitenlucht door. Uit metingen is gebleken dat er de afgelopen vijfendertig jaar 200 zonuren zijn bijgekomen. Voor 1989 waren dat gemiddeld 1480 uren terwijl het in de periode 1989 tot en met 2018 is opgelopen tot maar liefst 1695 uren per jaar.

Waterland
Nederland staat bekend als waterland. In de stedendriehoek is de IJssel beeldbepalend en voor velen een plek om te recreëren. De IJssel heeft aantrekkingskracht voor zwemmers en bootbezitters. Toch wordt het ten zeerste afgeraden om in de IJssel te gaan zwemmen, mede ingegeven door de vaak verraderlijke stroming. Gelukkig zijn er voor de liefhebbers van waterpret genoeg alternatieven om toch aan je trekken te komen.

Zwembad
Ben je van plan om als inwoner van Apeldoorn een zwembad aan te schaffen dan is de keuze enorm. Bij de specialisten van Heuts heb je online een uitgebreid assortiment waar je uit kunt kiezen. Heb je kleine kinderen die nog geen zwemdiploma hebben, dan is een opblaasbad met voet- of handpomp ideaal. Deze heb je in een handomdraai opgepompt en gevuld. Hou hierbij natuurlijk wel de veiligheid van je kinderen in de gaten door zelf altijd bij het spelen van de kinderen aanwezig te zijn en door niet te veel water in het badje te laten stromen.

Zwembad met filterpomp
Zijn de kinderen groter en hebben ze een zwemdiploma dan is een zwembad met filterpomp ideaal. Deze hoef je ook niet steeds opnieuw te vullen wat aanmerkelijk scheelt in het verbruik en de kosten van water. Wanneer je eenmaal een zwembad hebt opgezet gebruik je die gemiddeld een half jaar wanneer de buitentemperaturen aangenaam zijn. Wil je daarbij niet te veel water verspillen, dan kun je een aantal maatregelen nemen om het verbruik niet uit de hand te laten lopen. Het voordeel van een zwembad met filterpomp is dat je niet steeds het hele bad leeg en vol hoeft laten te lopen.

Waterbesparing
Wanneer je het bad gevuld hebt kun je het na gebruik steeds afdekken. Gebruik je een lagere watertemperatuur dan voorkomt dit verdamping. Gebruik egfm of filterglas in je zandfilter. Je tijd/water om terug te spoelen wordt dan aanzienlijk korter en minder. Maak je gebruik van een skimmer zet die dan niet helemaal tegen de bovenrand aan. Zo voorkom je dat er teveel water over de rand klotst.