Ondernemend

Fijne werksfeer/werkplek creëren

Het is fijn als je je thuis voelt op je werk. Het is van belang dat mensen met plezier naar hun werk gaan en als werkgever heb je daar ook invloed op. Je moet daarvoor namelijk een fijne werkplek creëren. Leuke collega’s om je heen, rust, ruimte en regelmaat, maar wat kan er nog meer worden geregeld?

Goede leidinggevende zijn

Als werkgever is het ook van belang dat je leiding kan geven. Denk daarom aan een training coachend leidinggeven van BTR. Je werknemers hebben je nodig en moeten weten wat zij aan je hebben. Dit kan alleen maar gerealiseerd worden als je jezelf goed kent en dit uit kan stralen. Zorg dat je goed bent voor je personeel, behandel hen zoals je zelf ook graag behandeld wordt. Doe ook leuke dingen buiten het werk om met elkaar, zorg voor teambuilding en ga een keer samen een middagje een spel doen of naar buiten.

Tips voor een goede werkplek en -sfeer

Binnen ieder bedrijf is het streven naar een goede productiviteit hoog. Het is voor werknemers dan fijn dat ze een fijne ingerichte werkplek hebben. Maar hoe zorg je daarvoor? Daar zijn een paar goede tips voor:

– Creatief zijn is de eerste en belangrijkste tip. Als een werkplek creatief is, dan zorgt dat ook voor een creatieve mind. Hierbij kan gedacht worden aan motiverende spreuken die in de werkkamer geplaatst worden.

– Groen toevoegen in de werkruimte is altijd goed. Het zorgt voor een goed werkklimaat, maar het vermindert ook angst en spanning, vermoeidheid en boosheid. Daarnaast zorgt het voor meer zuurstof en dat is voor iedereen van groot belang.

– Genoeg licht is ook belangrijk in een werkruimte. Daglicht speelt hierin een grote rol, je slaapt daardoor ook beter. Werknemers moeten namelijk goed functioneren en goed rusten en de volgende dag ook weer positief en vol energie aan de slag gaan. Daar heb je als werkgever dan ook invloed op. Zorg dat er genoeg daglicht in het kantoor komt en zorg dat er op tijd pauze is, zodat iedereen op tijd kan ontspannen.

– Een training volgen is ook een goede optie, zoals bij https://www.btrtrainingen.nl/.

– Harde werkers zijn er overal wel te vinden, maar rust is ook belangrijk. Genoeg slapen speelt daarin een grote rol, maar ook op het werk moet hiermee rekening worden gehouden. Even geen telefoon, tien minuten niets, geen apparaten, geen mensen om je heen, niemand die je kan storen. Gewoon even op adem komen en dan kun je weer zorgeloos door.

– Een bureau is een fijne werkplaats, maar als je bureau vol is, dan zorgt dat ook voor een drukker hoofd. Continu zie je wat je nog moet doen en dan denk je, niet nog meer. Zoveel stapels om op te ruimen, wanneer moet je het allemaal verwerken? Zorg dat je bureau daarom is opgeruimd. Je houdt hierdoor beter overzicht en dan merk je dat het ook in je hoofd een stuk rustiger is.