Ondernemend

Fenix Industries in Oldenzaal: Meesters in giettechniek

Fenix Industries in Oldenzaal is dé specialist in het vervaardigen van hoogwaardige gietstukken. Met meer dan 50 jaar ervaring in de branche, staat Fenix Industries bekend om haar expertise in het gieten van kwalitatieve legeringen, of het nu gaat om enkelstuks of kleinere series.

Gedreven vakmensen, dat is het team achter Fenix Industries. Ze zijn trots op hun vakmanschap en zetten zich dagelijks in om klantspecifieke gietstukken te produceren met behulp van de nieuwste technologieën, zoals het zandvorm- en coquillegietproces. Of het nu gaat om legeringen in brons, aluminiumbrons, aluminium of hoogwaardige soorten roestvast staal zoals duplex en chroom-nikkellegeringen, Fenix Industries levert altijd topkwaliteit.

Een van de ingenieurs bij Fenix Industries, vertelt: “We hebben een rijke geschiedenis als gieterij in Nederland. Het is onze passie om complexe vraagstukken aan te pakken en oplossingen te bieden die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen. Onze tevreden klanten uit diverse industrieën, zoals machinebouw, scheepsbouw en infra, zijn hiervan het bewijs.”

Gietstukken op maat

Fenix Industries is niet zomaar een gieterij. Ze bieden technische oplossingen voor uitdagende toepassingen. Elk gietstuk is maatwerk, vervaardigd met de expertise van een team van engineers, metaalkundigen en gieterijspecialisten. Of het nu gaat om pomphuizen, machineonderdelen, propellers of kleppen, Fenix Industries staat garant voor precisie en kwaliteit.

Reverse Engineering

Bij Fenix Industries gaan ze nog een stap verder met reverse engineering. Het ervaren team van engineers analyseert producten en systemen, onderzoekt ontwerpbeslissingen en technische aspecten, en bedenkt zelfs verbeteringen. Met geavanceerde technieken zoals 3D-scannen en simulaties zetten ze ideeën om in realiteit.

Hoogwaardige gietstukken

Of u nu een complex vraagstuk heeft dat reverse engineering vereist, of op zoek bent naar een betrouwbare producent voor uw gietstukken, Fenix Industries is de partner die u zoekt. Ze combineren vakmanschap met innovatie om ervoor te zorgen dat elk gietstuk voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen.

Neem contact op met Fenix Industries voor meer informatie.