Ondernemend

EVI Verlichting: Een ruim aanbod aan klassieke en moderne verlichting

EVI Verlichting, gevestigd aan de Wierdensestraat 52 in Rijssen, is een gemoedelijk familiebedrijf dat al jaren alom bekend is in Rijssen en de wijde regio. In de verlichtingsspeciaalzaak is een uitgebreid assortiment te vinden in vloerlampen, hanglampen, plafondlampen, tafellampen, wandlampen en daarnaast buitenlampen. En heeft een klant toch nog een andere wens, dan is het bijna altijd te realiseren.

Roland van den Houten runt samen met zijn vrouw Esther de winkel. “Naast ons ruime assortiment in de winkel hebben wij tevens een reparateur in dienst voor de reparatie van lampen en voor service bij de klant aan huis. Zo kunnen wij net even wat extra’s bieden. Wie een lamp of meerdere lampen koopt, kan ervoor kiezen om die door ons te laten bevestigen.”

De winkel heeft door de jaren heen een aantal metamorfoses ondergaan en telt inmiddels drie etages. Ook is er een uitgebreide webshop. “Er komen mensen vanuit het hele land en Duitsland via de verschillende webshops (lampenhuis.nl, tiffanylampenhuis.nl en tiffanylampenhaus.de) naar onze winkel toe om lampen te bekijken. Ze krijgen van ons een goed advies over de betreffende lamp of verlichtingsadvies voor in de woonruimte. Vrijwel elke lamp is uit voorraad leverbaar. De meeste mensen komen ook het liefst naar de winkel, dat merken we duidelijk. Dan kun je zien wat je koopt. Wat dat betreft blijft onze fysieke winkel heel belangrijk en het loopt gelukkig allemaal goed. Het is ook nog net wat kleinschaliger en persoonlijker, hoewel we natuurlijk het afgelopen jaar konden merken dat een webshop naast de winkel wel handig is.”

Klassieke en moderne verlichting

EVI Verlichting biedt moderne en trendy verlichting, evenals klassieke en exclusieve verlichting, zoals een grote collectie Tiffanylampen. “Je moet met de tijd blijven meegaan, dus we wisselen regelmatig van collecties. Vroeger was het zo dat mensen wel tien jaar of langer dezelfde lamp in huis hadden, maar dat is nu niet vaak meer het geval. Er wordt nog weleens gewisseld van interieur, dus dat geldt ook voor de lampen. We hebben bijvoorbeeld ook veel keuze in lampenkappen wat betreft de maat, de kleur, de print en de stof. Wij bieden tevens maatwerk. Dit wil zeggen dat er voor elke lampenkap wel een voet is en andersom. Zo wordt het steeds makkelijker om regelmatig een nieuwe look aan je interieur te geven.”

Duurzaamheid steeds belangrijker thema

Duurzaamheid speelt ook bij de verlichting een rol. De gloeilamp werd vervangen door de halogeenlamp en tegenwoordig betreft het nu bijna allemaal ledverlichting. Roland: “We kunnen een verlichtingsplan maken voor zowel particulieren als bedrijven – zoals restaurants – en er zijn vele lichtsoorten met of zonder dimmer. Dat het alleen maar koel licht is, klopt dus echt niet meer. Er is veel warm licht verkrijgbaar, zoals met name de flame. Dat is naar keuze van de klant zelf. Eigenlijk kun je met verlichting de sfeer creëren die je zelf wilt.”

Volop ruimte om verantwoord te winkelen

“Wat betreft de maatregelen rondom het coronavirus zijn we blij dat de mensen weer zonder afspraak naar onze winkel kunnen komen. Met zo’n 500m2 mogen we meerdere mensen tegelijk – 20 personen – in onze winkel hebben. En omdat we drie etages hebben is alles mooi gespreid. Zo kunnen onze klanten dus heerlijk winkelen, zonder drukte en met volop tijd voor een goed advies.”

Openingstijden

De openingstijden van EVI Verlichting zijn: maandag tot en met woensdag en vrijdag van 09.30 tot 18.00 uur, donderdag van 09.30 tot 21.00 uur (koopavond) en zaterdag van 09.30 tot 17.00 uur. Naast de zaak is een grote (gratis) parkeerplaats aanwezig.

Voor meer informatie, telefoon e-mail info@eviverlichting.nl en website www.eviverlichting.nl