Ondernemend

Eigen zoektocht naar honderd procent duurzaamheid

Eigen profileert zich als een gezellig warenhuis met eigen verhalen, café én open stadstuin. “Tussen zwart en wit zitten vele tinten. Welke jou het beste past, bepaal je zelf. Wat Eigen is bepaal je zelf. Eigen is onze voortdurende zoektocht naar het juiste. Een zoektocht die inspireert en aanzet tot denken. Eerlijk, echt en puur.”

Was getekend: Petra Hart (28), alweer 2,5 jaar mede-eigenaresse van Eigen aan de Korenstraat 112. “Voor ons is Eigen een kledingwinkel, een café, een tuin…een thuis in het centrum van Apeldoorn. Vol mooie spullen, goede verhalen en heerlijke eigen recepten. Spullen en producten met een duidelijk herleidbare oorsprong. Ooit ontstaan vanuit iemands eigen zoektocht, liefdevol op ambachtelijke wijze ontwikkeld en/of geproduceerd.”

Toen Petra en Herriëtte van Rooijen de zaak in 2014 overnamen, hadden zij een helder beeld hoe Eigen er moest komen uit te zien. “Wij hebben een passie voor eerlijke mode en streven naar een winkel met 100% duurzaamheid. Dat is er nóg niet, maar we zijn hard op weg naar ons ideaalbeeld!” De gezellige winkel heeft in ieder geval al een veel groter assortiment dames- én herenkleding dan de dames aanvankelijk voor ogen hadden. “We hebben momenteel een stevige basis van vaste merken, maar elk seizoen vullen we die aan met ‘nieuwe parels’, zoals we het graag noemen. Én we beginnen binnenkort ook met het aanbieden van kinderkleding.” Daarnaast zijn bij Eigen ook diverse mode-accessoires te koop, alsook woonaccessoires.

En dan is er, achterin de zaak, ook nog eens een schitterende horecagelegenheid mét een grote stadstuin, gerund door Jesse Nauta. “We hebben hier een regelmatig wisselende menukaart, waarvoor we de ingrediënten betrekken van lokale ondernemers. Onze moeders bakken de taarten en heel bijzonder op onze kaart is de biologische Bocca-koffie met een heerlijk stuk karamelkoek.” Verder leent de imposante ruimte – je verwacht het niet als je aan de voorkant langs de winkel rijdt – zich uitstekend voor feesten en partijen tot zo’n 250 personen. “Deze zomer staan bijvoorbeeld alweer drie bruiloften gepland”, vertelt Petra. “Ons zomerrestaurant is daarnaast straks ook op vrijdagavond geopend en daarnaast kijken we alweer uit naar ons evenement ‘Voetjes van de vloer’. Dat vindt plaats op vrijdag 26 mei van 20.30 tot 01.00 uur, tijdens de Nacht van Apeldoorn. Ditmaal met een rollerskate & skateboard editie, maar je mag ook gewoon op je dansschoenen komen. De toegang is vrij en DJ Dinant draait deze avond swingende plaatjes.”    

Tot en met oktober doet Eigen bovendien mee aan de Restaurantactie van Albert Heijn. Dit houdt in: de hele week het tweede lunchgerecht gratis of een gratis tweede driegangenmenu bij Eigen, met een volle AH Restaurantzegel-spaarkaart.

 

Eigen
Korenstraat 112
7311 LP Apeldoorn
T 055-7600222 of 06-45069604
E info@ditiseigen.nl
W www.ditiseigen.nl