Ondernemend

Een weekendje weg met vrienden of familie

Op bijeenkomsten van familie of  vrienden is er vaak iemand die voorstelt om er samen eens voor een paar dagen op uit te trekken. Het kan inderdaad een fijn vooruitzicht zijn om wat langere tijd met elkaar door te brengen. Je leert zo vaak de mensen om wie je geeft weer een beetje beter kennen.

Maar het transport voor de voorgenomen trip kan wel eens voor problemen zorgen. Een gewone personenwagen biedt immers maximaal plaats aan vijf personen. En tijdens het uitje is het wel zo leuk om ook tijdens de verplaatsingen tussendoor samen te blijven.

Misschien kunnen we je daarvoor hier meteen de perfecte oplossing geven. Een nieuwe autoverhuurder verovert namelijk na Denemarken nu ook ons land. Oscar autoverhuur opende in een mum van tijd niet minder dan 40 vestigingen. Zit je in de Achterhoek, dan kun je langsgaan bij Oscars nieuwe locatie in Holten. Naast gewone auto’s, vans en verhuiswagens kun je er met een rijbewijs B ook minibusjes voor tot aan negen personen huren. Overigens, behalve in Holten zit er altijd wel een Oscar autoverhuurpunt in je omgeving.

De overnachtingen hoeven niet alledaags te zijn
Er zijn in ons land en in België heel wat leuke en originele accommodaties waarin je als groep terecht kunt. Ook hiervoor geven je enkele tips mee.

Slapen in een oude basisschool
In het mooie Friesland staat in De Veenhoop een 100 jaar oude basisschool aan het water, geheel gerenoveerd als groepsaccommodatie. Is een groepslid vervelend? Dan hup, in de hoek! Je kunt er als groep nostalgisch ‘schooltje spelen’, veel van de oorspronkelijke basisschool attributen zijn er bewaard gebleven.

Ken je een ‘hondenkop trein’?
Het is een oud treinstel waarvan de voorkant van de locomotief op de kop van een hond lijkt. Je slaapt in een echte couchette, en ‘s avonds kun je in de restauratiewagen het moordmysterie “Murder on the Oriënt Express” helemaal naspelen. In Wieringerwerf, in het ‘oor’ van de Hondekop van Noord-Holland, is waar je hiervoor moet zijn.

Wellness op de boerderij
Je zou de combinatie niet direct verwachten. Maar in Holthees, in de provincie Noord-Brabant, kun je overnachten in de bedstee van een luxueuze boerderijkamer. Na een lange verkenning van de omgeving kun je bij thuiskomst heerlijk wegdromen in de hottub of in de sauna. Voor het diner kun je met zijn allen genieten van de barbecue in de tuin.