Ondernemend

Een traplift biedt uitkomst om langer zelfstandig thuis te blijven wonen

Uw huis is een plek waar u zich veilig en comfortabel voelt. Het is een plek waar al uw vertrouwde herinneringen zijn. Het liefst wilt u hier zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Naarmate we ouder worden, kan verminderde mobiliteit ervoor zorgen dat traplopen steeds moeilijker wordt. Een traplift biedt dan uitkomst.. Met een traplift gaat u veilig en comfortabel de trap op en af te.In dit artikel leest u meer over de voordelen van een traplift.

Meer zelfstandigheid

Wanneer u in het bezit bent van een traplift, behoudt u de mogelijkheid om zelfstandig thuis te wonen. Een traplift zorgt ervoor dat u zelf naar alle verdiepingen in uw woning kan gaan, zonder dat u afhankelijk bent van anderen om uw dagelijkse activiteiten uit te blijven voeren.

Veiligheid en comfort

Een traplift biedt een veilige en comfortabele oplossing voor mobiliteitsproblemen. Het heeft meerdere veiligheidsfuncties zoals de veiligheidsgordel en de armleuningen. Door de klemsensoren worden obstakels op de trap gedetecteerd en stopt de traplift automatisch. Hierdoor voorkomt u een botsing  tussen de traplift en eventuele spullen op de trap.. In geval van nood, kunt u de traplift met één druk op de noodknop tot stilstand brengen. Met de draadloze besturing haalt u de traplift eenvoudig naar u toe en met de schuifknop op de armleuning bedient u hem gemakkelijk naar boven of beneden. Door het compacte design en de dunste enkele rail van een Otolift traplift blijft de trap veilig beloopbaar voor anderen. De traplift neemt minimale ruimte in beslag.

Huren en tweedehands

Het aanschaffen van een traplift kan een flinke investering zijn. Er zijn echter mogelijkheden om op de traplift te besparen. U kunt bijvoorbeeld een traplift huren of tweedehands aanschaffen. Hierdoor bent u een stuk goedkoper uit dan wanneer u hem nieuw aanschaft. Wanneer u een traplift huurt betaalt u een vast bedrag per maand en eenmalig de montagekosten. Bij het huren van een traplift zijn de servicekosten en onderhoud inbegrepen en is hij al beschikbaar vanaf één maand. Een tweedehands traplift is net zoals een nieuwe traplift gemaakt van hoogwaardige materialen en biedt dezelfde kwaliteit als een nieuwe traplift. Door deze kostenbesparende opties is er altijd een traplift die past binnen uw budget en mogelijkheden.

Financiële tegemoetkoming

Binnen veel gemeenten kun je in aanmerking komen voor een vergoeding voor de aanschaf van een traplift en installatie via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Via de Wmo kan de gemeente hulpmiddelen en diensten verstrekken, zoals een traplift, om de woning toegankelijker te maken en u te helpen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Door een aanvraag bij uw gemeente in te dienen komt u erachter of u in aanmerking komt voor deze vergoeding.

Door de aanschaf van een traplift kunt u langer uw zelfstandigheid blijven behouden. Een traplift biedt veiligheid en comfort voor uw persoonlijke situatie. Zo blijft u langer zelfstandig in uw vertrouwde huis wonen.