Ondernemend

‘Een nieuwe tuin vergt onderhoud en geduld’

Een tuin is nooit af en zeker niet wanneer deze net nieuw is. “Mensen realiseren zich vaak niet dat nieuwe aanplant pas een paar jaar na de inzaaien of inplanten in wasdom komt”, vertelt eigenaar Nicolaas Bessels. “Nieuwe aanplant vergt dan ook tijd, onderhoud en geduld.”

Een paar jaar geleden kregen Nicolaas en zijn team de opdracht om een parkeerplaats in de tuin te realiseren we ontwierpen een paarplaats met bloemenweide. Twee jaar na de aanleg waren er alleen nog weinig bloemen te zien. De opdrachtgever belde met de vraag wanner het dan echt zou gaan gebeuren. Nu twee jaar na aanleg is er het gewenste resultaat een heuse bloemenzee.” Nicolaas vertelt verder: “Wij verkopen tuinen, maar het is na aanleg (in tegenstelling tot wat de televisie je doet geloven) niet gelijk af. Dit vergt geduld en onderhoud.” Over het algemeen geldt: hoe beter je hem onderhoudt, hoe minder onderhoud je eraan hebt. “Het is net als het huishouden. Het kost uiteindelijk meer tijd als je het langer laat liggen. Als je iedere 11 dagen door je tuin gaat om het net gekiemde onkruid weg te halen, voorkom je dat je een hele struik krijgt die gaat concurreren met je nieuwe aanplant. Daarnaast hoef je voor een klein plantje minder moeite te doen; die is er zo uit.” BesselsGreen kan op verschillende manieren in het tuinonderhoud ondersteunen. “We hebben klanten bij wie we één keer in de week langskomen of vier keer per jaar. Dit kan op afroep of contract.”

Ruim aanbod
Het zevenkoppige team van BesselsGreen biedt een compleet pakket aan. “We hebben het aanlegteam, dat vaak de grotere projecten realiseert . Zij leggen complet tuinen aan incl.  bestratingen, vlonders, schuurtjes en speeltoestellen.

Het onderhoudsteam waarmee wij de klanten (zowel bedrijven als particulieren) volledig kunnen ontzorgen en ondersteunen. Het flexteam voor de kleinere opdrachten en het uitvoeren van divers grond, riool en waterbouw projecten. Hierbij ondersteunen wij ook vaak diverse aannemers. Ook zijn we in de winter actief in de bos- en boomverzorging – met gecertificeerde European Tree Workers (ETW) -. Daarnaast zijn we ook een erkend leerbedrijf voor stagiairs.” en leiden we met veel enthousiasme vakmensen op.

BesselsGreen
Lageweide 23

7231 NN warnsveld
T 0575-549277 of 06-11018300 
E info@besselsgreen.nl
I www.besselsgreen.nl