Ondernemend

‘Een nieuw interieur ontwerp ik altijd samen met de klant’

Op 5 oktober opende interieurontwerper en -adviseur Anita Klomp haar eigen studio in hartje Twello. Een lang gekoesterde wens. “Er was een grote behoefte om alles tastbaar te maken voor mijn opdrachtgevers. Klanten vinden het toch lastig om door tekeningen heen te kijken. Ik werkte hiervoor vanuit huis, maar was op zoek naar een ruimte in het centrum waar ik mensen zou kunnen ontvangen. Een plek waar men zelf de sfeer kan proeven en ondergaan. Bovendien heb ik hier uitgebreide stalen van verven, gordijnen en materialen.”

“Particulieren die gaan verbouwen, een nieuw huis hebben gekocht of de eigen woning graag willen restylen, komen vaak bij mij als ze er niet goed uitkomen. Ze willen bijvoorbeeld graag advies over de indeling van de ruimtes, het kleurenpalet of over de materialen die ze zouden kunnen toepassen. Dan help ik ze met het maken van een kleur-, een verlichtings- of materialenplan of een hele nieuwe indeling. Maar ik heb ook opdrachtgevers die helemaal ontzorgd willen worden. Die help ik ook met het op maat laten maken van de gordijnen of de meubels of met het inkopen van de meubels. Ik neem ze dan mee naar een van mijn leveranciers. Dan kunnen mensen ter plekke echt voelen en zien waar we over praten.”

Persoonlijk contact
Anita begint altijd met een kennismakingsgesprek. “Daar haal ik al veel informatie uit van waar mensen qua sfeer en stijl naar toe willen. En daar kan ik een moodboard van maken. Hebben we samen een klik, dan kom ik ook thuis kijken. Daarna begin ik met het creëren van een nieuwe indeling. Ik zorg dat ik drie of vier opties heb die ik met de hand uitteken. Daar komt vaak een voorkeursplan uit of een samenvoeging van twee opties. Dat ga ik verder op de computer uitwerken. Na elke fase in het proces zijn er contactmomenten met de klant om terug te kunnen koppelen en te finetunen. Elk advies is maatwerk. Ik vind het soms wel jammer dat mensen die nieuw gaan bouwen vaak net te laat bij mij komen. Want dan liggen bijvoorbeeld de elektra-aansluitingen al vast. Het liefst ben ik vanaf het begin bij het project betrokken om in elke fase mee te kunnen denken.”

Trends
“Er is steeds meer aandacht voor het gebruik van duurzame materialen; organische vormen zijn populair, evenals naturelle kleuren en men kiest vaak planten in het interieur. En zwart als een dominante kleur tendeert langzamerhand naar tinten als walnootbruin. Maar waar de klant en ik ook op uitkomen, ik vind het vooral heel belangrijk dat het een tijdloos ontwerp wordt, zodat de mensen er jaren plezier aan kunnen beleven. En dat er rust komt in het interieur, zodat je kunt ontspannen in je eigen huis, zonder al te veel rommel. Tijdens de coronatijd schrok ik ervan hoeveel gezinnen waarvan de ouders thuiswerkten, horendol werden van hun eigen, chaotische interieur. Er is echt veel behoefte aan rust in huis op dat gebied. Daar adviseer ik heel graag in!”

Nuevo-Interiordesign
Dorpsstraat 26
7391 DE Twello
T 06-54265542
E info@nuevo-interiordesign.nl
W www.nuevo-interiordesign.nl