Ondernemend

Een kantoor make-over? Hier een paar tips!

We hebben de afgelopen jaren veel meer tijd thuis doorgebracht. Veel werknemers zijn thuis gaan werken. Dit is sommige werknemers zo goed bevallen dat er steeds vaker voor gekozen wordt om part-time thuis te blijven werken. Nu we meer tijd in ons kantoor aan huis doorbrengen, is het belangrijk om een fijne sfeer te creëren. Tijd voor een make-over! We hebben drie tips voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen bij het inrichten van jouw kantoorruimte, of dit nou aan de keukentafel of in een aparte ruimte is.

Creëer rust
Wanneer je goed wilt werken is het belangrijk om een plek te creëren waar weinig prikkels zijn. Een strakke en neutrale inrichting kan voorkomen dat je afgeleid wordt. Zo kun je kiezen voor lichte neutrale of pasteltinten. Dit betekent niet dat een kantoor helemaal kleurloos hoeft te zijn. Je kunt ervoor kiezen om de kamer te decoreren met kleurrijke voorwerpen die je inspireren. Wel is het van belang dat je te veel drukte voorkomt. We zien ook steeds vaker dat er een inspiratie hoek gecreëerd wordt. In dit gedeelte van een kamer kan je een bord ophangen en er afbeeldingen op plakken die jou inspireren. Of je kunt er voorwerpen neerzetten die voor jou een betekenis hebben. Zo creëer je niet alleen rust, maar zorg je er ook voor dat je geïnspireerd wordt.

Een rustige comfortabele omgeving kan eigenlijk alleen maar gecreëerd worden als er niet te veel afleiding is. Dit betekent dat het papierwerk, de vieze was en het speelgoed van de kinderen allemaal opgeborgen moet worden. Dit kan de focus op het werk wegnemen en leiden tot irritatie. Zorg er dan ook voor dat je dit soort klusjes eerst doet en dat ze niet meer in de weg staan. Zo voel je je na een dag werken ook veel meer voldaan.

Stijlvolle kantoorspullen
Daarnaast is het van belang om de goede spullen aan te schaffen zodat je optimaal comfort hebt. Als je een bureaustoel hebt die geen ondersteuning voor de rug biedt, dan kan dit leiden tot fysieke klachten. Een toetsenbord dat niet goed werkt of een te klein bureau kunnen ook tot irritaties leiden. Schaf daarom nieuwe kantoormeubelen aan als het nodig is, zodat je op je gemak kunt werken. Kantoorspullen zijn tegenwoordig niet meer zo oubollig als vroeger. Je zult dus zeker iets vinden dat bij jouw stijl past. Zo kun je voor een hoekbureau kiezen of een luxe bureau met sta functie. Zo ziet de ruimte er niet alleen stijlvol uit, maar heb je ook de mogelijkheid om af en toe te gaan staan. Dit is op lange termijn ook beter voor de rug en nek.