Ondernemend

Een bedrijfshypotheek aanvragen doe je zo

Als ondernemer is het mogelijk om een hypotheek aan te vragen op bedrijfsobjecten, wat voor meer flexibiliteit kan zorgen door de lage maandlasten. Ook is het mogelijk om dan boetevrij meer af te kunnen lossen. Daarbij is dit niet alleen mogelijk voor bestaande bedrijfspanden, maar ook voor bedrijfspanden die nog gebouwd moeten worden. Veel ondernemers kiezen ervoor om zo’n hypotheek aan te vragen, maar op welke objecten is dit allemaal mogelijk?

Een bedrijfshypotheek afsluiten
Als je een bedrijfshypotheek af wilt sluiten, dan kan dit onder andere voor kantoorpanden, nieuwbouwpanden, bedrijfspanden, horecapanden en winkelpanden. Het is vaak ook mogelijk met transformatie panden en agrarische grond. Om te bekijken of deze optie wellicht iets voor jou is, is het vaak mogelijk om een quickscan uit te laten voeren via de website van een bedrijf dat vastgoed financiert. Je hebt dan een aantal gegevens nodig, zoals de marktwaarde en het adres van het desbetreffende pand. Om een volledige offerte op te stellen zijn er meerdere gegevens nodig, maar met zo’n quickscan is het mogelijk om het zelf al globaal te laten berekenen. Vervolgens bekijkt het bedrijf of het haalbaar is om het desbetreffende object te laten financieren, en daarna volgt er een persoonlijk gesprek. Ga je akkoord met de offerte? Dan volgt er een zakelijke financiering.

Zakelijke financiering
Als alles akkoord is, dan gaan investeerders in het desbetreffende pand investeren. Als er een investeerder is uitgekozen, dan regelt de notaris alles en moet de akte ondertekend worden. Als deze stappen allemaal voltooid zijn, is er sprake van een financiering. Zo makkelijk gaat het dus. Let er wel op dat je meestal zelf minimaal 15% van de totale leensom moet inleggen, anders kan er geen financiering plaatsvinden. Het maakt niet uit of dat geld ook van investeerders afkomt, of bijvoorbeeld van familie. Het handige van zo’n quickscan is ook om te kijken of het mogelijk is dat je zelf geld in kunt leggen, en de rente op de hypotheek wordt ook direct berekend. En maakt het nog uit waar het pand gevestigd is?

Panden door heel Nederland
Het maakt niet uit waar het pand gevestigd is, panden door heel Nederland kunnen gefinancierd worden met zo’n financiering als je hier interesse in hebt. Het is dus ook mogelijk om meerdere panden te laten financieren, als je zelf genoeg geld hebt om in te leggen. Wil je weten of dit ook voor jou mogelijk is? Dan kun je contact opnemen met een bedrijf dat hierin gespecialiseerd is, zodat ze kunnen bekijken of zo’n financiering mogelijk is in jouw situatie. Krijg je bijvoorbeeld geen duidelijkheid uit zo’n quickscan? Neem dan telefonisch contact op, of maak een afspraak zodat je weet waar je aan toe bent!