Ondernemend

Dino-eieren zoeken tijdens de paasdagen

ZWOLLE – Wist je dat dinosaurussen eieren legden? Zelfs de grootste soorten kwamen uit een ei. Op eerste en tweede paasdag worden er extra activiteiten georganiseerd waarbij (dino)eieren centraal staan. Zo kun je eieren komen zoeken, eieren schilderen, eieren eten en kun je zelfs pasgeboren dinosaurussen aaien die net uit het ei zijn gekropen.

In het in 2016 geopende themapark Dinoland Zwolle kun je weer even terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters lange exemplaren en leert van alles over ze. Dinoland is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.

Meer dan 65 dinosaurussen staan er in het park en een speciaal aangelegd dinopad voert je langs verschillende soorten uit de tijdperken Trias, Jura en Krijt. Van Plateosaurus tot aan de Parasaurolophus. Natuurlijk ontbreken ook de bekende T-Rex en Triceratops niet. Naast de dinosaurussen zijn er diverse activiteiten die leuk zijn voor kinderen en volwassenen, zoals een hoogte- en laagteparcours, klimtoren, minigolf en lasergamen. In het zogeheten Paleolab kun je ervaren hoe het is om Paleontoloog te zijn. Hier kun je allerlei ontdek activiteiten doen zoals goud zoeken, fossielen opgraven, dino’s kleien, dino’s verven en meer.

Buiten ligt een groot skelet begraven dat je met behulp van kwastjes bloot kunt leggen. Is het minder goed weer? Dan leef je je in de ruime speelhal helemaal uit. Deze is voorzien van een groot klimtoestel en diverse interactieve games. Voor peuters is er zowel binnen als buiten een apart speelgedeelte. Spelen maakt hongerig en daar is rekening mee gehouden. Er is een gezellig restaurant aanwezig, voorzien van dinosaurus muurschilderingen zodat je je helemaal tussen de dinosaurussen kunt wanen. Dinoland is tijdens de paasdagen geopend van 10 tot 18 uur. Alle informatie is te vinden op www.dinoland.nl