Ondernemend

Deze vitamine kan helpen tegen hooikoorts

Hooikoorts? Doe ons maar lentekriebels! Voor wie aan hooikoorts lijdt, kan de lente een moeilijke tijd van het jaar zijn. Het hooikoortsseizoen begint namelijk al in het vroege voorjaar, wanneer het pollengehalte begint te stijgen. Voor veel mensen zijn de symptomen van hooikoorts mild en vervelend, maar voor anderen kunnen ze daadwerkelijk slopend zijn – “kan ik voor altijd binnen blijven?”. Het meest voorkomende symptoom van hooikoorts is een verstopte neus, die het moeilijk kan maken om adem te halen. Geen zorgen, met onderstaande vitamines kun je er weer tegenaan. Jij kunt dit!

Vitamine C
Een echte booster voor een gezonde huid, botten en bloedvaten! Vitamine C is een krachtige antioxidant die het lichaam helpt beschermen tegen celschade. Dat niet alleen, studies hebben aangetoond dat het ook kan helpen de ernst van hooikoorts symptomen helpt verminderen. Reden genoeg om deze vitamines in huis te halen! Maar, lees je vooraf wel goed in over de mogelijke bijwerkingen. Naast dat je deze vitamine kunt vinden in citrusvruchten, tomaten, paprika’s, broccoli en spruitjes, kun je ook vitamine C supplementen nemen om je dagelijkse dosis binnen te krijgen. Blijf je last houden van overgevoeligheidsreacties van het neusslijmvlies? Dan kun je ook hooikoorts pillen kopen ter verlichting van het branderige gevoel.

Vitamine D
Je bent het zonnetje in huis! Tenminste, als je voldoende vitamine D binnen krijgt. Deze vitamine heeft namelijk een grote invloed op hoe je je voelt. Vitamine D is een soort voedingsstof die het lichaam helpt calcium op te nemen. Het zit in voedselbronnen zoals eieren en vette vis en ook in supplementen. Vitamine D wordt ook door het lichaam aangemaakt als de huid aan zonlicht wordt blootgesteld. Wanneer je niet in de mogelijkheid hebt om voldoende buiten te zijn, kies dan voor vitamine D tabletten om zo toch je portie vitamines te ontvangen.

Vitamine A
Vitamine A, ook wel retinol genoemd, is een voedingsstof die essentieel is voor onze gezondheid. Het komt voor in zuivelproducten, eieren en lever. Deze krachtige vitamine helpt bijvoorbeeld bij het behoud van een gezonde huid en gezichtsvermogen. Het speelt ook een rol bij de ontwikkeling van het immuunsysteem. Daarom wordt vitamine A vaak aangeraden voor mensen die aan hooikoorts lijden – het kan namelijk helpen om je immuunsysteem te versterken. Bovendien kan vitamine A helpen voorkomen dat andere allergieën ontstaan. Kortom: een echte aanrader voor mensen die last hebben van snotteren, rode ogen en kriebels.