Ondernemend

De voordelen van een scooter in de grote stad

Voor wie wel eens in de grote stad is geweest, heeft zich vast wel een geërgerd aan het tekort aan parkeerplekken, de kosten voor een dagje shoppen, maar ook de drukte. Niet voor niets is de scooter immens populair bij mensen die in de binnenstad wonen van bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven. Niet voor niets is het in deze steden steeds populairder om te kiezen voor een scooter in plaats van voor een auto. De parkeergelegenheden zijn namelijk enorm schaars en ook zijn de kosten voor een vaste parkeerplek torenhoog. De grootste voordelen lees je hier.

Aanschaf
Een auto is doorgaans een stuk prijziger in aanschaf dan een scooter. Wanneer je kijkt naar een degelijke scooter, dan ben je hiervoor vaak tussen de 1.000 en 1.500 euro kwijt. Ga je voor een auto, dan zijn deze kosten vaak vele malen hoger. Uiteraard zijn er ook auto’s te vinden in een soortgelijke prijsklasse, maar dan heb je vaak te maken met relatief oude en versleten auto’s. Kortom, enkel op de aanschaf kun je dus al snel flink wat geld besparen. Geld wat je vervolgens kunt gebruiken voor bijvoorbeeld de kosten voor het onderhoud aan je scooter, maar ook de Bromfietsverzekering kun je van dit verschil iedere maand perfect bekostigen.

Onderhoud
Niet alleen is de aanschaf van een scooter doorgaans een stuk voordeliger dan een auto, maar ook het onderhoud. Waar je bij een auto te maken hebt met allereerst een jaarlijkse APK, geldt dit voor scooters en bromfietsen niet. Daarnaast bevinden zich in een scooter een stuk minder complexe onderdelen, die je in een auto wel vindt. Daarnaast heb je met een auto ook te maken met een eventuele kleine- en ook grote beurt. De kosten hiervan kunnen al snel oplopen tot wel enkele honderden euro’s. Waar je bij een scooter moet denken aan een paar tientjes. Zo zie je, dat ook op je onderhoudskosten al flink kan worden bespaard. Daarnaast kun je ook eenvoudig zelf het nodige onderhoud aan je scooter of bromfiets plegen. Dit is vaak bij een auto een stuk lastiger, simpelweg omdat je vaak niet beschikt over de juiste apparatuur.

Parkeren
Eén van de grootste voordelen die een scooter met zich meebrengt, is dat je in principe overal en altijd gratis kunt parkeren. Vooral in grote steden, kunnen de kosten voor een uur parkeren al snel oplopen tot wel vijf euro. Door met de scooter te gaan, kun je eenvoudig parkeren tussen de fietsen. Ga je met de auto, dan kan het op een drukke middag een hele uitdaging zijn een parkeerplekje te vinden. Wanneer je kiest voor een parkeerplek buiten de stad, let dan wel op dat je kiest voor een beheerde parkeerplek. Ondanks dat je scooterverzekering diefstal in veel van de gevallen dekt, is het alles behalve praktisch, dat wanneer jij klaar bent met shoppen, jij met al je tassen staat te zoeken naar je scooter en deze er niet meer staat. Zorg er dus voor dat je vooraf goed kijkt waar jij je scooter veilig en beveiligd kunt parkeren.