Ondernemend

De voordelen van een airfryer

We zien hem steeds vaker bij mensen thuis: de airfryer. Ook in de winkel verschijnen steeds meer producten die speciaal voor de airfryer zijn gemaakt. De airfryer wordt vaak gezien als een gezonder alternatief op het traditionele frituren. Daarnaast heeft dit apparaat nog een hoop meer voordelen. Ben je hier benieuwd naar? Lees dan dit artikel verder.

Gezonder koken met minder olie

Zoals gezegd is de airfryer een gezonder alternatief op de traditionele frituurpan. Speciaal voedsel voor in de airfryer, hoeft namelijk niet in olie worden gefrituurd. In de airfryer zullen de snacks gaar worden dankzij de hete lucht. Naast snacks, kan je ook andere dingen in de airfryer klaarmaken. Zo kan je hierin jouw vegetarische burger opwarmen zonder dat je deze hoeft op te bakken in een pan met olie. Zo gebruik je bij het koken met een airfryer dus een stuk minder olie! Ondanks het feit dat je minder olie gebruikt, behoudt de airfryer de smaak en de textuur van het voedsel. Dit komt doordat de hete lucht gelijkmatig rond het voedsel circuleert, waardoor je een krokante buitenkant krijgt en de binnenkant sappig blijft.

Snellere kooktijd en energiezuinig

De airfryer kan je dus een beetje zien als een kleine heteluchtoven. Juist omdat de airfryer een stuk kleiner is, duurt het minder lang tot deze is opgewarmd en wordt de hete lucht direct op het voedsel geblazen. Hierdoor wordt het eten sneller gaar, en is de kooktijd van een airfryer dus korter dan die van traditionele ovens. Dat je eten snel klaar is, is niet alleen mooi meegenomen, maar je kunt op deze manier ook nog eens energie besparen. De airfryer gebruikt minder elektriciteit dan een oven. Een airfryer is dan ook een energiezuinige kookmethode.

Veelzijdigheid

Zoals eerder gezegd, kan je met een airfryer nog veel meer dan alleen frituursnacks bereiden. Je kunt de airfryer bijvoorbeeld gebruiken om te grillen, bakken, roosteren en je voedsel op te warmen. Je kunt hier bijvoorbeeld ook je groenten in klaarmaken. Zo dient de airfryer eigenlijk als een combinatie van veel verschillende keukenapparaten.

Gemakkelijk schoon te maken

Een ander groot voordeel is dat de airfryer makkelijk schoon te houden is. Je hoeft de pan slechts uit het omhulsel te halen, en deze kun je laten weten in een sopje en vervolgens goed schrobben met een borstel en ontvettend schoonmaakmiddel. Wanneer je de airfryer goed schoonhoudt, zal deze geen vieze geuren door het huis verspreiden zoals een frituurpan dat wel doet. De geuren die vrijkomen door een airfryer zullen gewoon worden opgezogen door de afzuigkappen in je keuken.

Zo biedt de airfryer veelzijdigheid en een gezonde optie om mee te koken.