Ondernemend

De Uitvaartboulevard, een bezoekerscentrum waar je alles vindt voor uitvaartinspiratie

Vanaf donderdag 31 maart is aan de Sinderenseweg in Varsseveld ‘De Uitvaartboulevard’ te vinden, een bezoekerscentrum voor uitvaartinspiratie. Deze uitvaartboulevard is ingericht door Natuurkisten Achterhoek, Koestermandjes, Engraved en Koninklijke Hesselink. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen tijdens de Open Dagen die nog tot en met 10 april zijn. De openingstijden van de Open Dagen zijn van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

“Zo bieden we uitvaartondernemers én particulieren de mogelijkheid om onze producten te bekijken”, vertelt Dia Kleinnibbelink namens Natuurkisten Achterhoek en Koestermandjes. “Wij zijn sinds mei vorig jaar gevestigd aan de Sinderenseweg 1 in Varsseveld. Sinds januari zijn ook Engraved en Koninklijke Hesselink gevestigd in de Uitvaartboulevard, maar door corona heeft de opening en de planning van de Open Dagen even op zich laten wachten.”

Zowel particulieren als uitvaartondernemers kunnen hier inspiratie opdoen. “Maar ook terminaal en palliatieve mensen komen hier om zelf hun uitvaart te regisseren. Zo kun je zelf beslissen over hoe de uitvaart eruit komt te zien. Naast natuurkisten, bedrukte kisten, urnen, grafmonumenten is er ook specialistisch rouwdrukwerk te zien, net als tijdelijke grafbedekking, wades en draagbaren.

Een groot aanbod
Het volledige productaanbod van de boulevard is groot, dat wil zeggen: kartonnen kisten, kisten met fotoprint, natuuurkisten, mycelium kist en mycelium urn, draagkisten, draagbaren, draagplanken, koestermandjes, gedenk urn, kinderkistjes, condoleance boeken, tijdelijke grafbedekking, rouw- en assieraden, grafmonumenten, urnenmonumenten, wades, wikkeldoeken, hemden, bloemenframe, bloemenband, rieten manden, rieten schalen/baren, urnenbootje, urnen van hout, metaal, glas en keramiek, biologische afbreekbare urnen, aswandelstok, gedenkartikelen, rouwlinten jute, uitvaartfotografie en uitvaartvideo.

Over Natuurkisten Achterhoek
“De ontstaansgeschiedenis van het ambachtelijke timmerbedrijf gaat terug naar 1903, toen overgrootvader op 19-jarige leeftijd zijn eigen bedrijf begon. Inmiddels is de vierde generatie al meer dan 30 jaar werkzaam in het bedrijf. Nadat in de  jaren zeventig het vakmanschap voor een groot deel overgaan in grootschalige massaproductie door bedrijven die meteen konden leveren en vele spaanplaatfineerkisten op voorraad hadden werd de vraag naar het ambachtelijke vakmanschap steeds minder. Maar daar is nu geen sprake meer van. Steeds meer mensen willen een natuurlijk product dat volledig op wens is gemaakt. Maar over het afscheid zelf maakt men bewuste keuzes. Zo ook voor het natuurbegraven op een natuurbegraafplaats. Bij natuurbegraven staat de verbondenheid met de natuur en de natuurlijke levenscyclus voorop. Het lichaam wordt zo puur mogelijk teruggeven aan de aarde, een visie die volledig past in deze tijd.”

Wie in de natuur begraven wil worden, doet dat vanuit zeer persoonlijke motieven en de liefde voor de natuur en als natuurliefhebber is de keuze voor een ecologische kist of draagplank dan ook bewust. “Wij werken dan ook met uitsluitend natuurlijke materialen. Dat betekent dat de natuurkisten, lijkwaden, draagplanken of baren en urnen volledig biologisch afbreekbaar moeten Maar wij leveren veel meer, bijvoorbeeld ook voor uitvaarttextiel die de overledene bij het afscheid waardig omhullen. De toenadering en het contact met de overledene wordt zo ook nog eens vergemakkelijkt tijdens het laatste afscheid. Onze producten zijn eenvoudig van vorm en zijn bovendien geschikt in combinatie met een traditionele manier van begraven of cremeren.”

Koestermandjes
Om liefdevol afscheid te kunnen nemen van stilgeborenen, leveren wij koestermandjes en koesterkistjes. Naast de collectie koestermandjes en koesterkistjes voor stilgeboren kindjes vanaf 6e maand zwangerschap, zijn er ook koestermandjes en koesterkistjes voor prematuur geboren kindjes vanaf 12 weken. Deze koestermandjes en koesterkistjes zijn geschikt voor de watermethode, ook wel water opbaren genoemd. Zoals de naam koestermandjes al zegt, leveren wij mandjes waarin uw kindje nog te koesteren is, wat in de dagen voor het definitieve afscheid zeer belangrijk is.

Informatie
Voor meer informatie over Natuurkist Achterhoek en Koestermandjes zie: www.natuurkist.nu  en www.koestermandjes.nl