Ondernemend

“De puzzel oplossen… dat vind ik het leukste aan mijn werk”

Podotherapie Van Gelder is een allround praktijk die inmiddels alweer 25 jaar aan de Zwolseweg is gevestigd. Op 10 oktober bestond de praktijk 25 jaar en om die reden vinden er het aankomende jaar tal van acties plaats. “Door de corona pandemie vonden wij 2020 geen ‘feest’jaar.”

Teresa van Gelder is het gezicht van de praktijk. Ze behandelt alle mogelijke klachten aan voeten, maar ook aanverwante klachten, zoals aan knie en rug. Op de website is een zo volledig mogelijk overzicht te zien van alle mogelijke klachten waarmee je bij deze podotherapeut terecht kunt.

“Ouderwets degelijk.” Zo omschrijft Teresa haar werkwijze. “Hiermee bedoel ik dat ik nog veel zelf doe, net als ‘vroeger’ gebeurde. Ik ontwerp en moduleer de zolen altijd zelf. Ik vind het  belangrijk om de zolen zo veel mogelijk zelf te slijpen en af te werken zodat ze worden zoals ik ze hebben wil. Echt maatwerk dus.”

De puzzel oplossen
Podotherapeuten hebben een 4-jarige hbo-opleiding gevolgd en hebben niet alleen kennis van de voet, maar van het hele bewegingsapparaat van de mens. Teresa ziet in haar praktijk dan ook regelmatig patiënten bij wie het lijkt dat het om voetklachten gaat, maar dat de klachten uit bijvoorbeeld de rug komen. “Juist die puzzel… wat is het echte probleem… dingen uitzoeken, dat is wat ik het allerleukste vind aan mijn vak. Net even verder kijken. Een mens is meer dan alleen een lichaam en veel aspecten kunnen een rol spelen in de klachten die er kunnen zijn. Podotherapie gaat voor mij dan ook een stuk verder dan het aanmeten van een zool in de schoen.

Als vitaal beroepsbeoefenaar en paramedicus is Teresa gewend aan hygiënisch werken, zodat ook in deze coronatijd de behandelingen op veilige wijze kunnen doorgaan. “Met extra hygiëne  maatregelen zoals heel veel schoonmaken, beschermende kleding en mondmaskers zorg ik ervoor dat zowel de patiënt als ik goed beschermd zijn. Daarbij is het ook belangrijk om bijvoorbeeld bij diabetes patiënten de behandelingen door te laten gaan. De voeten hebben ook dan alle zorg nodig.”

Ben je benieuwd of Podotherapie Van Gelder iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met de praktijk via telefoon. Behandelingen vinden altijd plaats volgens afspraak.

De behandelingen bij de podotherapeut worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering en gaan niet van het eigen risico af. Wil je hierover meer weten, neem dan contact op met je zorgverzekering.

Zwolseweg 44, 7412 AN Deventer
T 0570 – 670053
W www.podotherapiedeventer.nl