Ondernemend

De creatieve gaarkeuken van Nederland, waar chefs elkaar ontmoeten

DEVENTER – Hij werkt voor klanten over de hele wereld, van Deventer tot Dubai. Hij was bij Andre van Duin op de verjaardag om karikatuurtekeningen te maken van de gasten. Zijn animaties werden uitgezonden op NPO. Nog zomaar een aantal opdrachtgevers zijn Heineken, McDonald’s, de Nederlandse Overheid, Coca Cola, Mars, Unilever en Pepsi. En wekelijks is zijn tekening te zien in Nieuwsblad Stedendriehoek; Edo Draaijer, chef van de tekeningen.

“Ik vergeet nooit waar ik vandaan kom; zittend op de boulevard van Scheveningen. Daar maakte ik karikaturen van bezoekers. Ook was ik veel te vinden op bruiloften en partijen om te tekenen.

Dat ging goed, ik werkte vanaf 2006 voor mezelf. Tot de crisis in 2009 genadeloos toe sloeg. Mensen gingen nog wel trouwen, maar met minder toeters en bellen. Als tekenaar kon ik dat goed merken. Precies op dat moment klopten de kranten bij mij aan. En dat ben ik nooit vergeten. Nog steeds zit ik elke maandag cartoons en illustraties te maken voor verschillende media.” 

Na veel werk in Nederland te hebben gedaan startte het buitenlandavontuur. “Dit begon na dat ik werd gevraagd om illustratie demo’s te gaan geven op nieuwe digitale design displays bij over de hele wereld. Ik gaf jarenlang demonstraties waarbij ik digital art en kleurrijke designs maakte met een ‘echte kwast’ op de meest geavanceerde displays en touchscreens. Dat pakte goed uit en ik kreeg steeds meer grote opdrachtgevers. Van kleine bedrijven tot grote spelers en dat in binnen- en buitenland. Dat vroeg afgelopen jaar om een nieuwe aanpak; een nieuw bedrijf… 

Een creatieve gaarkeuken waar de chefs ieder hun eigen ingrediënt toevoegen
“De meeste mensen mij kennen als karikatuurtekenaar, maar er is inmiddels zoveel meer werk bijgekomen. Animatie, film, digital art, illustratie en copy. Als het maar creatief is.” Het leidde tot iets nieuws, een nieuw ingrediënt; een volledige conceptstudio onder de naam The Unemployed Chefs.

Bij deze studio draait alles om creatieve uitingen voor bedrijven. En omdat creativiteit niet één smaak is en zeker niet is gebonden aan een land of taal werken The Unemployed Chefs zowel in ons eigen koude kikkerlandje tot in New York, Londen en Dubai. 

Bij deze creatieve gaarkeuken wordt van alles bereid als het om ontwerp en concept gaat. Origineel, kunstzinnig, verrassend. Ik ben veel bezig met het bedenken van de concepten, meer het roer van deze creatieve studio. Inmiddels werken we samen met elf chef’s aan de meest uiteenlopende opdrachten. Enkele chefs werken vanuit de studio en er zijn chefs die vanuit alle hoeken in Nederland met hun design skills een mooie bijdrage leveren aan het collectief. Het zijn allemaal  allemaal vakidioten, die creatief zijn en lef hebben. Echte chefs die elk hun eigen menu hebben. Animaties, film, copy, digital arts… het staat allemaal op ons menu. Eigenlijk kunnen wij hier alles om jouw bedrijf op de kaart te zetten.

Informatie is te vinden op de website www@theunemployedchefs.com, via mail: info@theunemployedchefs.com en telefoon 0570 851426