Ondernemend

Dé beste tips voor een T-shirt laten bedrukken

De kans is groot dat jij van plan bent om een T-shirt te laten bedrukken. Er is namelijk een reden dat je bij ons op de site terecht bent gekomen. Het laten drukken van een shirt of trui is nog niet zo makkelijk als je zou denken.

Er komt namelijk best wel wat bij kijken als je het goed aan wilt pakken. Het team van monsieurtshirt.nl laat je vandaag dé tips en tricks zien die je nodig hebt om met succes de leukste persoonlijke shirts te maken!

Kies het juiste T-shirt en materiaal

Voordat je begint, is het belangrijk om het juiste T-shirt te selecteren. Kies een kwalitatief shirt dat geschikt is voor bedrukking, bijvoorbeeld van katoen of een mix van katoen en polyester. Zorg ervoor dat het materiaal glad en gelijkmatig is voor het beste resultaat. Het spreekt voor zich dat je bij de bekendere websites ook gelijk een wat hogere kwaliteit krijgt.

Denk na over het onderwerp

Overweeg welk ontwerp je op het T-shirt wilt hebben. Dit kan een tekening, een digitale afbeelding of een tekst zijn. Zorg ervoor dat het ontwerp de juiste afmetingen heeft voor de plaatsing op het shirt. Gebruik indien nodig bewerkingssoftware om het ontwerp aan te passen. Op die manier weet je zeker dat alles er mooi uit zal zien.

Kies voor transferpapier of inktselectie

Voor het bedrukken van een T-shirt kun je gebruikmaken van transferpapier. Zorg ervoor dat je kwalitatief transferpapier kiest dat geschikt is voor jouw type printer en de kleuren van je ontwerp goed overbrengt. Kies ook de juiste inkt om een heldere, duurzame print te krijgen. De keuze is dan ook volledig afhankelijk van wat je zelf graag wil voor je nieuwe aanwinst.

Printertest is een must

Voordat je het definitieve ontwerp op het transferpapier afdrukt, maak een testafdruk op gewoon papier om de kwaliteit en de kleuren te controleren. Pas indien nodig de instellingen van je printer aan voor het beste resultaat. Kies je voor een populaire drukkerij dan hoef je dit uiteraard niet te doen omdat je bij deze bedrijven voorzien bent van een garantie over de kwaliteit die je krijgt.

Kijk naar online reviews

De laatste tip die wij je mee kunnen geven is om even op zoek te gaan naar reviews van andere klanten. Het grote voordeel hiervan is dat je namelijk alvast een beeld kunt vormen over de kwaliteit die je kunt verwachten voor je nieuwe aanwinst. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je jouw t shirts laat bedrukken.

Kies jij ook voor een persoonlijk shirt?

Met deze handige tips kun je moeiteloos je eigen T-shirtontwerpen maken. Of het nu gaat om een gepersonaliseerd cadeau of een uniek kledingstuk voor jezelf, met wat creativiteit en zorg kun je prachtige resultaten behalen. Voor je het weet ben je voorzien van een shirt wat perfect aansluit bij wat je al die tijd al voor ogen had. Veel plezier met het ontwerpen van je eigen T-shirts!