Ondernemend

De beste nationale ijshockeyteams – een top tien lijst met de beste nationale teams door Kelbet.nl

Miljoenen mensen over de hele wereld houden van de ijshockeysport. Het is een fysiek, snel bewegend spel dat talent, snelheid en samenwerking vereist om te winnen. De IIHF Wereldranglijst, waarop de beste teams ter wereld staan op basis van hun prestaties in internationale wedstrijden, is een van de belangrijkste gebeurtenissen in de sport. 

In dit artikel kijken we naar de top 10 beste teams die de redactie van kelbet.nl heeft onthuld die de sterren van de competitie zouden kunnen zijn. Deze teams zijn het vermelden waard voor iedereen die graag wedt op ijshockey, omdat ze deel kunnen uitmaken van een top bulldozer weddenschap. Ga voor meer informatie over sportweddenschappen en tips naar de site van Kelbet.nl.

Canada

Met een recordaantal van 26 gouden medailles op het IIHF Wereldkampioenschap en 23 gouden medailles op de Olympische Winterspelen is Canada het meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. De Canadese ploeg staat bekend om zijn agressieve spel, snelheid en talent. Ze kunnen kiezen uit een groot aantal uitstekende spelers, en ze zijn favoriet om elke wedstrijd waaraan ze deelnemen te winnen.

Zweden

Met een recordaantal van 10 gouden medailles op het IIHF Wereldkampioenschap en twee gouden medailles op de Olympische Winterspelen is Zweden het op één na succesvolste ijshockeyteam in de geschiedenis. De Zweedse ploeg staat bekend om haar uitstekende keepers- en verdedigingsprestaties. Ze beschikken over een groot aantal uitstekende spelers en zijn een uitdagende ploeg om te verslaan.

Finland

Met een recordaantal van zes gouden medailles op het IIHF Wereldkampioenschap en één gouden medaille op de Olympische Winterspelen is Finland het derde meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. Het Finse team staat bekend om zijn doelgerichte spel en uitstekende teamwork. Ze hebben een breed scala aan uitstekende spelers om uit te kiezen, en tegen hen spelen is nooit veilig.

Rusland

Met een recordaantal van acht gouden medailles op het IIHF Wereldkampioenschap en één gouden medaille op de Olympische Winterspelen is Rusland het op drie na meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. Het talent, de snelheid en de aanvallende kracht van de Russische ploeg zijn bekend. Ze kunnen kiezen uit een groot aantal uitstekende spelers, en ze zijn favoriet om elke wedstrijd waaraan ze deelnemen te winnen.

Tsjechië

Met twee gouden medailles op het IIHF Wereldkampioenschap en één gouden op de Olympische Winterspelen is Tsjechië het op vier na succesvolste ijshockeyteam in de geschiedenis. Het Tsjechische team staat bekend om zijn doelgerichte spel en uitstekende teamwork. Ze hebben een breed scala aan uitstekende spelers om uit te kiezen, en tegen hen spelen is nooit veilig.

Zwitserland

Met een record van één gouden medaille op het IIHF Wereldkampioenschap en één gouden medaille op de Olympische Winterspelen is Zwitserland het zesde meest succesvolle team in de ijshockeygeschiedenis. De Zwitserse ploeg staat bekend om haar sterke keepers- en verdedigingsspel. Ze beschikken over een groot aantal uitstekende spelers en zijn een uitdagende ploeg om te verslaan.

Verenigde Staten

Met een record van één gouden medaille op het IIHF Wereldkampioenschap en één gouden medaille op de Olympische Winterspelen zijn de VS het zesde meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. Het Amerikaanse team staat bekend om zijn snelheid, talent en agressieve spel. Ze beschikken over een breed scala aan uitstekende spelers en zijn een uitdagende ploeg om te verslaan.

Slowakije

Slowakije heeft een recordaantal gouden medailles gewonnen op het IIHF Wereldkampioenschap en is daarmee het achtste meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. Het Slowaakse team staat bekend om zijn doelgerichte spel en sterke teamdynamiek. Ze hebben een breed scala aan uitstekende spelers om uit te kiezen, en tegen hen spelen is nooit veilig.

Duitsland

Duitsland heeft een recordaantal gouden medailles gewonnen op het IIHF Wereldkampioenschap en is daarmee het negende meest succesvolle ijshockeyteam in de geschiedenis. De Duitse ploeg heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld en is nu een concurrent om rekening mee te houden op het wereldtoneel. Ze staan bekend om hun felle verdediging en agressieve speelstijl. Duitsland is een ploeg die niet lichtvaardig moet worden genomen, omdat ze over veel vaardigheden beschikt en een sterke coachingstaf heeft.

Letland

De top 10 van de IIHF World Ranking wordt gecompleteerd door Letland. Hoewel ze niet zo succesvol zijn als sommige andere teams op onze lijst, heeft Letland de laatste jaren erkenning gekregen door hun indrukwekkende prestaties in internationale wedstrijden. Ze staan bekend om hun methodische stijl en formidabele verdediging. Ze hebben ook een groot aantal getalenteerde spelers die de uitkomst van een wedstrijd kunnen veranderen.

De tien beste ijshockeyteams worden beschouwd als de beste ter wereld. Ze hebben hun plek bij de beste teams ter wereld verdiend door voortdurend hun talent, snelheid en samenwerking te tonen in internationale wedstrijden. Elke club heeft een eigen speelstijl en voordelen die hen tot vasthoudende rivalen op de baan maken. Deze teams zien spelen wordt een spannende en opwindende gebeurtenis, ongeacht welke kant je steunt.