Ondernemend

Bereid je voor op herfst en winter

De herfst is begonnen en dat is te merken. Na een (laatste) zonnige zondag regent het vandaag weer een groot deel van de dag! De komst van de herfst luidt voor veel mensen een periode van neerslachtigheid en lichamelijke klachten in. Daarom in dit artikel wat aandacht voor goede voeding. Gezonde voeding is belangrijk, heel het jaar door. Maar in de herfst heeft het net een beetje meer aandacht nodig om je voor te bereiden op de stormachtige herfst en koude winter.

In de herfst en winter zijn we veel vaker binnen. Het geeft een behaaglijk gevoel als de regen buiten tegen de ramen tikt, maar risico’s zijn er ook. Bacteriën en virussen overleven in huis namelijk langer dan buiten. Een goede weerstand is dus belangrijk. Gezonde voeding speelt een grote rol bij de opbouw van weerstand. Een gezond en gevarieerd eetpatroon houdt het lichaam gezond. Voedingssupplementen kunnen iets extra’s geven daar waar de voeding het net niet helemaal redt. 

Verbeter het immuunsysteem
Het immuunsysteem heeft de taak om het lichaam te beschermen tegen ongewenste zaken. Dit kunnen ziekteverwekkers zijn, zoals schimmels, virussen en bacteriën. Als een ongewenste stof in het lichaam komt, zal het lichaam in de verdediging gaan, er komt een ontsteking. Voorbeelden zijn griep of verkoudheid. Om het immuunsysteem een extra boost te geven kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een aantal extracten uit de wereld van de paddenstoelen. En zeg nou zelf, hoe kun je nu beter een stokje steken tegen herfstsymptomen dan gebruik te maken van een typisch herfst-icoon: de paddenstoel. 

Voorkom de herfst- en winterdip
Allereerst is het natuurlijk belangrijk om genoeg voedingsstoffen binnen te krijgen door een rijke variatie aan groente en fruit te eten. Zo bevatten oranje groenten en fruit vaak veel vitamine A en zitten in groene groenten veel mineralen! Door van alle kleuren wat te eten, krijg je waarschijnlijk genoeg voedingsstoffen binnen. De herfst- en winterdip kun je aanpakken door het gebrek aan zonlicht te compenseren met de inname van een extra dosis vitamine D, multivitamine, L-tryptofaan of 5-HTP. Ook in de wereld van de paddenstoelen zijn een aantal varianten aanwezig die zelfs op langere termijn een oplossing lijken te bieden. 

Gezonde darmen vormen een goede basis
Onze darmen worden vaak onderschat als het gaat om gezondheid en het algemeen welzijn. Vaak wordt gezegd dat darmproblemen het gevolg zijn van bijvoorbeeld stress. Uit recent onderzoek lijkt echter dat darmproblemen vaker aanleiding zijn voor het ontstaan van ziekten zoals stress, verlaagde weerstand en allergieën. Kortom van invloed zijn op je mentale gezondheid en je algehele gezondheid. Eigenlijk is dat ook logisch, want het immuunsysteem is geworteld in de darmen! Goede zorg voor je darmen betekent uiteindelijk ook een goede zorg voor het immuunsysteem. 

Wie meer wil weten wat paddenstoelen kunnen doen voor een goede gezondheid is van harte welkom. Wij informeren u graag over deze wondere wereld.

 

Nieuwstraat 53, 7411LH Deventer
T 0570-670247
E stoelendansdeventer@gmail.com
W  www.de-stoelendans.nl