Ondernemend

Beleggen in Dogecoin – de grootste voordelen

De kans is groot dat jij er op dit moment ook over nadenkt om te beleggen in crypto. Bitcoin kopen is namelijk populair met een reden. De enorme rendementen zorgen ervoor dat veel mensen hun geld niet meer op de bank laten staan maar dat zij dit voor zich laten werken. Als er een munt is die een enorm hoog rendement heeft geboekt over de afgelopen maanden dan is het wel Dogecoin. Ben je nu benieuwd wat Dogecoin is? En wil je te weten komen of ook jij in deze munt zou moeten beleggen? In dat geval is het handig om snel verder te lezen, we laten het je in dit artikel namelijk allemaal zien!

  •  De munt is echt ontzettend populair

De voornaamste reden om ook te beleggen in Dogecoin is het feit dat de munt op dit moment enorm populair is onder een groot aantal beleggers op de crypto markt. De Dogecoin sub-Reddit heeft op dit moment bijvoorbeeld dal 2,2 miljoen “subshibers” op een enkel kanaal. Onder andere Elon Musk en de bekende rapper Snoop Dogg hebben berichten op social media geplaatst over deze munt. Gezien de speculatieve aard van cryptocurrency, is populariteit echt van belang voor het maken van je keuze voor het beleggen. Op dit moment is Dogecoin geld waard omdat anderen geloven dat de munt in de komende maanden in waarde zal gaan stijgen. Zolang dit sentiment bestaat is de kans groot dat ook de prijs hier naar zal gaan acteren.

  •  Dogecoin is echt een uniek project

Een andere reden waarom beleggen in Dogecoin nog niet zo verkeerd is, is het feit dat het is aan te merken als een zeer uniek project ten opzichte van andere projecten. Omdat het een van de meest oude munten van de markt is, is het bekende mijnbouwmodel van Dogecoin gebaseerd op proof-of-work. Net als Bitcoin betekent dit dat complexe rekenproblemen moeten worden opgelost om alle transacties op de Dogecoin-blockchain te valideren. De kans is echter groot dat Dogecoin over zal gaan stappen naar een proof-of-stake validatiemodel. Dit houdt in dat de beleggers de transacties valideren. Een dergelijke stap kan investeerders aantrekken die twijfelen over oudere cryptocurrencies. Dit maakt Dogecoin dan ook gelijk een erg innoverend bedrijf wat echt anders is dan andere bedrijven.

  •  Dogecoin beschikt over een professioneel team

De laatste reden om te beleggen in Dogecoin is het feit dat de munt beschikt over een erg professioneel team wat zich echt inzet voor de munt. Een cryptocurrency kan natuurlijk pas succesvol worden als het beschikt over een professioneel ontwikkelingsteam. Hoe actiever het kernteam van ontwikkelaars is, hoe beter het zal gaan presteren op de lange termijn. Dat komt met name doordat het team in staat is om verbeteringen door te voeren die de cryptocurrency beter maken ten opzichte van anderen. Met hun jonge team is het Dogecoin gelukt om zich dan ook echt op de kaart te zetten in de wereld van de cryptocurrencies. Dit alleen al maakt het project het zeker waard.

Zelf beleggen in Dogecoin?

Aan de hand van de info uit dit artikel is het als het goed is al wat makkelijker om een keuze te maken voor het beleggen in de cryptocurrencies. Door het hoge potentiële rendement is het zeker een goed idee om te kiezen voor het beleggen in Dogecoin. Hou wel rekening met het feit dat er wat meer risico komt kijken bij dit project dan bij andere opties. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een aantal diverse crypto munten aan te schaffen. Dit stelt je namelijk op een vrij eenvoudige manier in staat om totale risico’s bij het beleggen aanzienlijk te verminderen.