Ondernemend

Beleef veilige feestdagen met een alarmsysteem

Een inbraak tijdens de feestdagen? Dat wilt u toch niet! Met behulp van een alarmsysteem doet u er in in ieder geval alles aan om een inbraak te voorkomen. Nu de Feestdagen er aan zitten te komen, is het moment aangebroken om eens na te gaan of uw woning wel voldoende beveiligd is tegen een inbraak. Alarmsysteemexpert helpt u daar graag bij.

n

De inbraakcijfers van de laatste jaren tonen aan dat het aantal woninginbraken tijdens de Feestdagen een stuk hoger ligt. Veel mensen trekken erop uit tijdens de Kerstdagen en de jaarwisseling: op bezoek bij vrienden en familie of op vakantie naar de sneeuw of een zonnig oord. Voor inbrekers is dit hét moment om rustig hun slag te slaan. Wilt u een inbraak voorkomen tijdens de Feestdagen? In dit artikel leest u alles over veilige Feestdagen en verschillende alarmsystemen. Ook krijgt u een aantal goede beveiligingstips van Alarmsysteemexpert.nl waarmee u uw voordeel kunt doen.

Voorkomen is beter dan genezen
Het zal u maar gebeuren. U komt thuis na een gezellig samenzijn en uw huis ligt overhoop. Dan krijgt de feestsfeer toch ineens een heel andere lading. U moet de politie en de woonverzekeringen gaan inschakelen. Iets waar u helemaal niet op zit te wachten. Een inbraak hakt er flink in. Om deze nare ervaring te voorkomen, kunt u maar beter zeker weten dat u er alles aan heeft gedaan om uw huis te beveiligen. Alles om materiële schade, maar ook emotionele schade te voorkomen. Als uw woning voorzien is van een alarmsysteem of een camerasysteem trekt u tijdens de Feestdagen met een gerust en veilig gevoel de deur achter u dicht. 

 

Emotionele schade
Met een goede opstal- en een inboedelverzekering wordt in de meeste gevallen de opgelopen schade wel vergoed. Maar de spullen die u zo lief waren, krijgt u er niet mee terug. Weg fotocamera en daarmee ook uw vakantiefoto’s. Of u kunt nooit meer het gouden collier van oma dragen. Veel persoonlijke eigendommen zijn vervangbaar, maar niet uw kostbaarste bezittingen. Daarom is het ook logisch als u emotionele schade oploopt. Slaapproblemen, nachtmerries of een onveilig gevoel in uw eigen huis zijn allemaal gevolgen van een woninginbraak. Schade waar u niet op zit te wachten en die u kunt voorkomen met een alarmsysteem.

 

Camerasysteem voor u en de buurt
De kans dat er bij een inbraak of een inbraakpoging iemand in uw buurt iets verdachts heeft gezien is over het algemeen heel erg klein. Ook uw buren zijn vaak niet thuis met de Feestdagen of hadden de gordijnen dicht. Een alarmsysteem met camerabeelden biedt dan een oplossing en schrikt bovendien inbrekers af. Zo voorkomt u een poging tot inbraak en heeft u de mogelijke verdachten op videobeeld staan. Met een camerasysteem draagt u ook bij aan de veiligheid van uw buurt en wordt de pakkans van de daders vergroot. Als u uw eigen woning wilt beveiligen en daarnaast ook de veiligheid in uw buurt wilt vergroten, raden wij aan om te kiezen voor een camerabewaking.

 

Beveiliging in flats en appartementen
In appartementsgebouwen zorgen intercomsystemen voor een veilig gevoel. Zonder fysiek de deur te openen, kunt u in contact komen met degene die voor de deur staat.  De voordeur van een flatwoning is vaak de enige mogelijkheid voor inbrekers om binnen te komen. Beveilig uw voordeur dan ook extra met een magneetcontact.Naast de extra veiligheid, biedt een intercomsysteem ook enorm veel gemak! Het is mogelijk om op afstand een elektrische geschakelde deur te openen. Dit kan zelfs met een telefoon als u zich buiten de woning bevindt!

 

Tips voor onbezorgde Feestdagen
Natuurlijk is het goed om in het bezit te zijn van een beveiligingssysteem. Alarmsysteemexpert.nl nog enkele andere tips om uw veiligheidsgevoel tijdens de feestdagen te vergroten:

 

  • Berg uw kostbare spullen op en laat laptops en tablets niet in het zicht liggen.
  • Sluit de ramen goed.
  • Laat kerstverlichting en buitenlampen branden, als u weggaat.
  • Blijven uw buren thuis? Vraag of ze extra willen opletten. Zeker wanneer u een paar dagen weg gaat.
  • Anti-inbraakstrips zorgen ervoor dat ramen en deuren nog lastiger open te krijgen zijn. 
  • Deel op social media niet waar u bent met de Feestdagen.

 

Met deze tips en een alarmsysteem gaat u in de gemeente Apeldoorn of Deventer ieder geval veilig de feestdagen tegemoet waardoor u onbezorgd kunt genieten.