Ondernemend

Arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandige ondernemers

Verzekerd van inkomen bij arbeidsongeschiktheid

Als zelfstandige ondernemer is het belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die komen kijken bij het ondernemerschap. Eén van deze risico’s is arbeidsongeschiktheid. Stel je voor dat je door een ongeval of ziekte niet meer kunt werken, wat gebeurt er dan met je inkomen? Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) kan je hierbij helpen. Met een AOV ben je verzekerd van een inkomen wanneer je arbeidsongeschikt raakt.

Hoe werkt een AOV?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering werkt als volgt: je betaalt maandelijks een premie aan de verzekeraar. In ruil daarvoor ontvang je een uitkering als je arbeidsongeschikt raakt. De hoogte van deze uitkering is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je inkomen en het percentage van arbeidsongeschiktheid. Het is belangrijk om bij het afsluiten van een AOV goed te kijken naar de voorwaarden en dekkingen die de verzekering biedt.

Houd rekening met de wachttijd

Bij het afsluiten van een AOV is het belangrijk om rekening te houden met de wachttijd. Dit is de periode tussen het moment dat je arbeidsongeschikt raakt en het moment dat je daadwerkelijk recht hebt op een uitkering. De wachttijd kan variëren van enkele weken tot enkele maanden. Het is belangrijk om te bedenken hoe lang je financieel kunt overbruggen zonder inkomen, voordat je een AOV afsluit.

Wat doe je als je arbeidsongeschikt bent?

Ben je ernstig ziek of betrokken geweest bij een (bedrijfs)ongeval? Dan kun je misschien langere tijd niet meer werken. In dat geval ben je arbeidsongeschikt. Als het de eerste keer is dat jou dit overkomt, weet je misschien niet precies wat je moet doen. Om te beginnen neem je contact op met de verzekeraar waarbij je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt afgesloten. Tegenwoordig kun je hier online een melding van maken, waardoor je er weinig moeite voor hoeft te doen.

Nadat jij gemeld hebt dat je arbeidsongeschikt bent, neemt de verzekeraar zo snel mogelijk telefonisch contact met je op. Ze willen weten hoe het met je gaat en wat er precies aan de hand is. Ook zijn ze benieuwd hoe ze jou snel en goed kunnen helpen. Geef altijd zo eerlijk en volledig mogelijk antwoord. Het proces verloopt dan een stuk sneller, waardoor alles hopelijk binnen de kortste keren geregeld is.

Overweeg ook een WGA-verzekering

Naast een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je ook overwegen om een WGA-verzekering af te sluiten. WGA staat voor Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten. Deze verzekering biedt een uitkering voor zelfstandige ondernemers die gedeeltelijk arbeidsongeschikt zijn. Het voordeel van een WGA-verzekering is dat je ook recht hebt op re-integratie begeleiding om weer aan het werk te kunnen.

AOV vergelijken

Bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is het verstandig om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Zo kun je de premies, voorwaarden en dekkingen van verschillende AOV’s met elkaar vergelijken en de beste keuze maken. Het is aan te raden om hierbij gebruik te maken van een onafhankelijke vergelijkingssite, zoals [naam vergelijkingssite], die je helpt bij het vinden van de juiste AOV voor jouw situatie.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een essentiële verzekering voor zelfstandige ondernemers. Het biedt financiële zekerheid in het geval van arbeidsongeschiktheid en zorgt ervoor dat je je kunt concentreren op je herstel. Door verschillende AOV’s te vergelijken, kun je de beste verzekering vinden die bij jou past. Dus waar wacht je nog op? Sluit vandaag nog een AOV af en bescherm jezelf tegen de financiële gevolgen van arbeidsongeschiktheid. Als je van plan bent om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, is het verstandig om verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Op die manier kun je de beste deal vinden die past bij jouw wensen en situatie. Let bij het vergelijken van AOV’s op de premie, de hoogte van de uitkering, de voorwaarden en de service van de verzekeraar. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en zorgeloos ondernemen.