Ondernemend

Actief op de Sallandse Heuvelrug

Op slechts een halfuurtje rijden van Deventer vind je de Sallandse Heuvelrug: een prachtig natuurgebied dat zicht uitstekend leent voor wat beweging. Met een oppervlakte van 35 km2, maar liefst 26 bergen, rivier de Regge en het grootste aaneengesloten heidegebied van Noordwest Europa, heeft dit Nationale Park vele sportieve uitdagingen te bieden.

Buitensport regio van Nederland
Of je nu wilt wandelen, hardlopen, fietsen, mountainbiken, kajakken, vogels wilt spotten of meedoet met één van de topsport evenementen; er is altijd wat te beleven op de Sallandse Heuvelrug. Niet verrassend dat het gebied dé buitensport regio van Nederland wordt genoemd. Zowel te voet, te fiets als vanaf het water zul je je verwonderen over het prachtige landschap van (naald)bossen, uitgestrekte heidevelden, kronkelende beekjes, landgoederen, vennen en akkers. 

Actief op de Sallandse Heuvelrug
Vogels spotten
Als vogelspotter haal je je hart op in Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. Het gebied staat namelijk bekend om de diversiteit aan vogels die er verblijven. De zeldzame korhoender, de vrolijke boompieper of de in schemering actieve nachtzwaluw, zijn er allemaal te spotten. Naast vogels, kun je ook dassen, vossen, reeën, kikkers, salamanders, hagedissen, schapen en schotse hooglanders tegenkomen.

Wandelen
Eind augustus verandert Nationaal Park Sallandse Heuvelrug jaarlijks in een prachtige paarse zee van bloeiende heide. In die tijd is het gebied bijzonder in trek bij wandelaars. Zo wordt jaarlijks de Eindeloze Heuveltocht georganiseerd. Een 3-daagse wandeltocht waarbij een ervaren natuurgids je langs de mooiste plekjes van het gebied leidt.

Mountainbiken
Bovendien kan de Sallandse Heuvelrug zich rijk rekenen als het gaat om mountainbike routes. Je vindt er alles wat je nodig hebt als fervent mountainbiker: onverharde paden, grote hoogteverschillen en een gevarieerd landschap. De MTB-routes behoren dan ook tot de populairste van Nederland. Pittige kombochten, fikse klimmen en snelle afdalingen maken het een uitstekende plek om je grenzen te verkennen of te verleggen.

Op weg naar een gezond(er) bewegingspatroon
Word je maar wat nerveus van al die sportieve uitdaging in de buitenlucht? Sportschool Rijssen staat te springen om je te helpen een gezonder bewegingspatroon te creëren, in een uniek trainingscenter en altijd onder begeleiding van een professionele personal trainer.