Ondernemend

5 tips voor een goede kledingkast

Ben jij het ook zo zat om elke ochtend te moeten zoeken naar een outfit die er een beetje fatsoenlijk uitziet? Geen zorgen, je bent niet de enige! Een overvolle en chaotische kledingkast kan een flinke uitdaging zijn om mee om te gaan, maar in dit artikel geven wij jou 5 handige tips om jouw kledingkast op orde te krijgen. Zo ga jij straks fluitend jouw dag tegemoet!

1 Maak een inventarisatie

Het begint allemaal met het maken van een inventarisatie. Niet alleen van je kleding, maar ook van jouw kledingstijl. Wat zijn jouw favoriete kleuren en patronen en wat past er niet echt bij jou? Door te weten wat jouw stijl is, kun je gerichter zoeken naar nieuwe kledingstukken en voorkom je dat je vervalt in impulsaankopen die toch nooit gedragen worden. Maak daarnaast een selectie van kledingstukken die je al maanden niet meer gedragen hebt en doneer deze aan een goed doel.

2 Sorteer op kleur en type

Eenmaal een inventarisatie gemaakt, is het tijd om jouw kledingkast daadwerkelijk op orde te maken. Een handige tip is om kleding op te hangen op kleur en type. Zo kun je in één oogopslag zien welke kleuren en stijlen jouw kast bevat, en kun je binnen no-time een perfecte outfit bij elkaar zoeken. Vergeet niet om ook je schoenen netjes op te bergen, zoals bijvoorbeeld de stijlvolle schoenen van Nubikk!

3 Denk out of the box

Je hoeft jezelf niet te beperken tot alleen planken en hangers in jouw kledingkast. Er zijn tegenwoordig talloze handige opbergmogelijkheden, zoals lades, hangvakken en schoenrekken. Maak slim gebruik van deze extra ruimte om ook jouw accessoires en schoenen netjes op te bergen.

4 Minimaliseer

Less is more, zeker als het gaat om jouw kledingkast. Het is verleidelijk om je te laten leiden door de laatste trends en ieder seizoen een compleet nieuwe garderobe aan te schaffen. Maar vraag jezelf eens af of je dit echt nodig hebt. Minimaliseer en investeer in tijdloze items van bijvoorbeeld Rick Owens die jarenlang meegaan. Zo blijft jouw kledingkast overzichtelijk en kun je altijd terugvallen op een aantal goede basics.

5 Onderhoud

Als je dan eindelijk die perfecte kledingkast hebt gecreëerd, wil je natuurlijk dat hij zo lang mogelijk netjes blijft. Zorg daarom voor goed onderhoud van jouw kledingstukken. Hang ze netjes op, let op de wasvoorschriften en berg ze goed op. Zo geniet je éxtra lang van jouw favoriete items en hoef je minder snel weer een nieuwe investering te doen.

Met deze 5 handige tips is het gemakkelijk om jouw kledingkast in topvorm te krijgen en te houden. Zo begin je jouw dag niet alleen met een stralende glimlach, maar ook met de perfecte outfit. Minimaliseer, organiseer en geniet van jouw netjes opgeborgen items. Dat zorgt voor comfort en efficiëntie.