Ondernemend

5 Cloud tools die elke Ondernemer moet kennen

De cloud is niet meer weg te denken in de zakenwereld anno nu – het is het fundament geworden van dynamische bedrijfsvoering, en als ondernemer wil je uitgerust zijn met de juiste tools die zowel efficiëntie als innovatie stimuleren. Benieuwd welke dat zijn? Hier zijn 5 cloudoplossingen die centraal staan in het bekrachtigen van de bedrijfsstrategie en operationele flexibiliteit, en een competitief voordeel kunnen bieden in een steeds meer verbonden economie:

1. Online opslag

De kern van elk bedrijf is informatie. Waar sla je het op? Hoe bescherm je het? En hoe zorg je ervoor dat je team van overal toegang heeft? 

Hier komen cloud-opslagdiensten om de hoek kijken. Neem Google Drive, Dropbox; zwevende kluizen waar je al je digitale kostbaarheden in opslaat, altijd bereikbaar met een internetverbinding en dubbel te beveiligen tegen cyberinbraak. Bovendien is het perfect om belangrijke files en documenten op te slaan en het risico op kapotte hardware te overzien. 

2. Samenwerkingsplatformen

Hoe houd je iedereen op één lijn als je team verspreid zit over verschillende locaties of tijdzones? 

Neem cloud-gebaseerde samenwerkingsplatformen zoals Slack of Asana – ze zorgen ervoor dat je team synchroon loopt. Deel taken uit, houd projecten bij en communiceer alsof je allemaal rond dezelfde tafel zit, zelfs als er iemand gewoon in ze pyjama thuis zit.

3. Marketing en CRM-tools

Nu je team gesynchroniseerd is, is het tijd om de klanten in de wolk te hebben. Automatisering is hierbij hoofdzaak en cloud-gebaseerde CRM-systemen zoals Salesforce of HubSpot kunnen hiervoor goed fungeren.

Zo beschik je op een overzichtelijke manier over bergen van gegevens die je in begrijpelijke acties kunt omtoveren, zoals gepersonaliseerde advertenties. 

4. Boekhoudprogramma’s

Ook de boekhouding gebeurt steeds vaker. Met programma’s zoals Xero of QuickBooks wordt het beheren van je financiën zo licht als een veertje. 

Zo hoef je niet meer al die monotone bonnetjes te scannen, facturen te versturen, uitgaven bij te houden; het gebeurt allemaal in real-time, zonder de papieren rompslomp!

5. Beveiliging en Encryptie

Een belangrijk aspect van clouddiensten is beveiliging, en met programma’s zoals Veracode of McAfee Cloud Security zijn je gegevens zo veilig zijn als goud in Fort Knox, versleuteld en wel.

Kortom, de toekomst is hier en de wolk van digitale mogelijkheden is voor ondernemers zijn cloud tools geen luxe meer, maar steeds meer pure noodzaak. Van automatisering tot volledige overzichtelijkheid van grote hoeveelheden data, met de juiste cloud tools kun je het mijlenver schoppen in een zakenwereld die voortdurend onderhevig is aan verandering.