Ondernemend

4 must-do activiteiten in Oeganda

In het hart van Oost-Afrika ligt het land Uganda. Het is een fantastische bestemming voor mensen die van Afrikaanse avonturen houden. Hier kun je geweldige ervaringen opdoen met wilde dieren en genieten van een warm tropisch klimaat. Denk bijvoorbeeld aan een trektocht om wilde gorilla’s te zien, of midden in een natuurpak slapen in een safarilodge van yalacanvaslodges.com. Vind je dit ook interessant klinken? Wij hebben de 4 beste dingen om tijdens een vakantie of safari in Oeganda te doen op een rijtje gezet. Lees verder!

Trektocht naar de gorilla’s

Op de eerste plaats staat natuurlijk de trektocht naar de gorilla’s. Er zijn slechts 3 landen ter wereld waar je deze geweldige ervaring met wilde dieren kunt beleven, en Uganda is de betaalbare optie. Het is nog steeds redelijk prijzig, maar in ieder geval goedkoper dan in andere landen. De wandeling door het dichte Bwindi Impenetrable bos, omringd door een weelderige jungle, is op zichzelf al een avontuur. Trackers begeleiden kleine groepen en de kans dat je de gorilla’s ziet is bijna gegarandeerd.

Op naar de evenaar

Wist je dat je bij het centrum van de evenaar kunt komen? Deze denkbeeldige lijn die de aarde verdeeld, loopt dwars door Uganda, en het is een fantastische ervaring om te stoppen op de plek waar de evenaar de snelweg kruist. Hier staat een monument dat het centrum van de aarde markeert (perfecte spot voor een foto), maar je kunt er ook daadwerkelijk bovenop staan, met één voet op elk continent. Maar het meest interessante is de demonstratie die de lokale bevolking hier geeft. Deze demonstratie laat zien dat water in een gootsteen verschillende kanten op kan draaien, afhankelijk van welk halfrond je je bevindt!

Avonturen in Jinja

Als je op zoek bent naar avontuur, hoef je in Uganda niet ver te zoeken. In het hart van Oost-Afrika ligt Jinja, het centrum waar je de meest avontuurlijke activiteiten kunt doen. Hier kun je bungeejumpen, mountainbiken, kajakken en wildwaterraften. Hier vind je een van de bekendste wildwater rafting plekken ter wereld. Ook voor beginners zijn er excursies te vinden.

Murchison Falls National Park

Laten we eens kijken naar een ander hoogtepunt van Uganda: Murchison Falls National Park. Hier kun je een indrukwekkende waterval bewonderen die ontstaat doordat de Nijl door een smalle opening van 8 vierkante meter wordt geperst, wat de ‘Duivelsketel’ wordt genoemd. Dit nationale park is het grootste in Uganda en werd opgericht in 1952. Je kunt hier zowel safari’s op het land als op het water doen, waarbij je de kans krijgt om giraffen, krokodillen, wrattenzwijnen, olifanten en buffels te spotten. Het is een unieke plek waar je zowel vanaf het land als vanaf het water kunt genieten van de rijke dierenwereld. Zoals je kunt lezen is er genoeg te doen tijdens een safari of vakantie in Oeganda. Je kunt natuurlijk je eigen planning maken, maar misschien is een georganiseerde reis ook een goede optie. Zo hoef je je nergens druk om te maken en kun je genieten van een zorgeloze vakantie!