Stedendriehoek

Nog negen weken mooie aanbiedingen in de Beekstraat

Op zaterdag 26 september sluit De Hangar aan de Beekstraat de deuren. Op die dag bestaat de winkel van Theo van Middelkoop exact 26 jaar. Tot die tijd is er een opheffingsuitverkoop, met tal van kortingen. De reden van de sluiting is niet het coronavirus, maar de inmiddels al jaren durende strijd met de gemeente Apeldoorn.

“26 Jaar geleden zijn we vol passie en enthousiasme begonnen met De Hangar aan de Beekstraat, later gevolgd door nog andere winkels. In die tijd hebben we met heel veel vaste klanten een geweldige band opgebouwd wat we enorm waarderen. Die mooie contacten zijn van onschatbare waarde”, aldus Theo.“ De Beekstraat was jarenlang het decor van wegopbrekingen en werkzaamheden. Toen dit eindelijk achter de rug was, kwam de coronacrisis.

Burgemeester Ton Heerts wil tijdens de coronacrisis zijn stad veilig houden. “Dit leidde eerst tot het plaatsen van dranghekken in de binnenstad en later zelfs tot fietsrazzia’s. Fietsen werden verbannen uit het centrum en zonder pardon verwijderd. Ook kinderfietsjes en zelfs de fiets van een zwangere dame, die met kind en tassen boodschappen had gedaan, was weggehaald! Een ontmoedigingsbeleid van de gemeente, die het winkelen voor de klanten er niet leuker op maakt.”

Een mooie afsluiting van De Hangar

De Hangar is nog negen weken geopend en gaat er in die tijd nog een mooie tijd van maken, samen met de klanten. “Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om hun fiets in de winkel te stallen. Dan kunnen ze rustig winkelen bij ons en profiteren van de opheffingsuitverkoop. Na het winkelen kunnen ze dan een lekker biertje drinken bij onze buurman, brouwerij en proeflokaal Puik. Tot 26 september zullen wij een feestelijk slot van de winkel verzorgen. We willen op een mooie en gezellige manier afscheid nemen van alle klanten.”

Afgelopen tijd heeft het verhaal onder andere in Elsevier en Follow the Money gestaan om het ontmoedigingsbeleid van de gemeente Apeldoorn aan te kaarten. De gemeente heeft kennis genomen van de artikelen, maar niet inhoudelijk gereageerd.

De gemeente heeft aangegeven dat er de afgelopen jaren veel ontwikkelingen zijn geweest in het gebied rond de Beekstraat en erkent dat er overlast is geweest.