Stedendriehoek

Nisrine Mbarki komt naar Bibliotheek Eerbeek

EERBEEK – Op donderdag 25 januari komt de dichter Nisrine Mbarki, op uitnodiging van de Boekensteun, naar de Bibliotheek Eerbeek.

Mbarki (1977) is naast dichter, schrijver en vertaler ook programmamaker. Ze schrijft korte verhalen, theaterteksten en poëzie. Nisrine is jurylid van De Grote Poëzieprijs en de Jan Campert-prijs. Haar gedichten en columns verschijnen regelmatig in literaire tijdschriften als De Gids en de Poëziekrant. Als literair vertaler vertaalt ze poëzie uit het Arabisch naar het Nederlands. In 2023 was ze te gast in het programma Eus’ Boekenclub. Haar debuutbundel Oeverloos verscheen in januari 2022 bij uitgeverij Pluim. In de pauze is boekhandel Hendriks aanwezig met het boek van deze auteur. Het is dan mogelijk om het direct te laten signeren door Nisrine Mbarki.

In 2024 ontvangt de Boekensteun nog de volgende schrijvers: Otto de Kat (7 maart, Bibliotheek Eerbeek) en Judith Koelemeijer (24 april, Bibliotheek Brummen). Daarnaast zijn er filmavonden in de Bibliotheek Brummen. Kijk voor meer informatie op de website www.bijdebieb.nl (onder activiteiten/agenda). Voor 35 euro per seizoen is het mogelijk om het hele programma van lezingen en films bij te wonen. Opgave via: stichtingdeboekensteun@gmail.com. Zo kan men ook donateur worden.

Reserveren voor lezing

In verband met het te verwachten aantal bezoekers en het aantal beschikbare plaatsen is het verstandig snel te reserveren voor deze lezing via de website van Graafschap bibliotheken (www.bijdebieb.nl). Voor donateurs van de Boekensteun is de entree gratis en de niet-donateurs betalen €10,-. Aanvang 20.00 uur in Bibliotheek Brummen.