Stedendriehoek

Nieuw adres Repair Café Deventer bij RataPlan

DEVENTER – Bijna iedereen heeft wel eens spullen thuis die kapot zijn. Een broodrooster dat niet werkt, een defecte boormachine, favoriete broek die te lang is, geliefd speelgoed of een stoel die niet zo stevig meer is.

Onder het motto ‘Weggooien? Mooi niet!’ worden er op allerlei plekken in Nederland, waaronder in Deventer, Repair Cafés gehouden. Ze hebben als doel de hoeveelheid afval te verminderen, het repareren weer onder de aandacht te brengen en elkaar te ontmoeten.”
Niet iedereen heeft de spullen, materialen en kennis om reparaties zelf uit voeren. Repair Café is dan de ideale plek om eens langs te gaan. Het is gezellig, leerzaam en duurzaam, want vaak lukt het om spullen toch nog een extra ronde mee te laten gaan. Reparatie is gratis, een vrijwillige contante donatie wordt op prijs gesteld.

Op zaterdag 21 oktober (de 7e internationale repair day) kunt u van 10.00 – 11.30 uur terecht bij de vrijwilligers van het Repair Café: Kringloopwinkel RataPlan, Essenstraat 25, 7418 BM Deventer (Runshopping center De Snipperling)