Stedendriehoek

Muzikaal eerbetoon aan Tonny Leerink

DEVENTER – Het gratis toegankelijke Festival Old Dèventer vindt op woensdag 31 augustus plaats in het Worpplantsoen. Het betreft de negende editie van dit unieke openluchtfestival voor thuiswonende en in tehuis wonende senioren.

Vanaf 13.00 uur, wanneer het terrein open gaat, is er al muziek en vertier. Bij de ontvangst krijgt iedereen een gratis glaasje ‘pik-an-de-lippe’ aangeboden. De voorstelling is van 14.00 tot 16.00 uur en wordt gepresenteerd door revuester en zangeres Lily Kok. Zij vervangt daarmee ‘Good Old’ Tonny Leerink die eerder dit jaar is overleden. Tonny en Lily deelden ruim zestig jaar hun artiestenbestaan.
De bezoekers worden op kolderieke manier ontvangen door het theaterduo Aangewaaid. Lily Kok opent de voorstelling met een muzikaal eerbetoon aan Tonny Leerink. Samen stonden zij veelvuldig op het podium met artiesten als Rita Corita, André van Duin, Het Cocktail Trio en De Mounties. In de jaren 60 en 70 stond ze in de Snip en Snap Revue van René Sleeswijk. Met haar Delta Combo brengt Lily Kok een ode aan Willeke Alberti, Ria Valk, Conny Vandenbos en neemt daarmee afscheid als zangeres.
Quiz
Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan van de Muziekkoepel Nering Bögel is er een speciale Deventer Muziek Quiz, waaraan alle bezoekers mee kunnen doen. Na de pauze is het podium voor het trio Small Talk, dat met een wervelende show de tijden van de Arbeidsvitaminen op radiozender Hilversum 2 (vanaf 1946) doet herleven. Zanger/gitarist Emilio maakte een aantal jaren geleden in zijn eentje het Worpplantsoen al gek, dus dat gaat wat worden.
Geheel volgens traditie krijgen bezoekers na afloop een gratis kop kruudmoes aangeboden, bereid naar origineel recept. Rond de koepel staan vijfhonderd klapstoelen klaar en er is een vak voor rolstoelen, scootmobielen of eigen stoeltjes. Wie verzekerd wil zijn van een zitplaats, kan een stoeltje voor 1 euro reserveren via e-mail: reserveren@muziekkoepelworp.nl. Het reserveren van stoeltjes start op woensdag 17 augustus. Nabij het IJsselhotel is een standplaats ingericht voor busjes en taxi’s. Voor actuele informatie, zie: www.muziekkoepelneringbogel.nl