Stedendriehoek

Meubels van versteend hout en massieve boomstamtafels staan centraal in collectie Lefulux Wonen

Een nieuwe salontafel met een historie van 20 miljoen jaar? Het klinkt bijna onwaarschijnlijk, maar bij Lefulux Wonen in Heeten is het de gewoonste zaak van de wereld. Op een oppervlakte van maar liefst 2.500 vierkante meter staat een enorme collectie meubelen van ‘versteend hout’, dat zijn unieke karakter heeft gekregen gedurende vele miljoenen jaren.

Lefulux Wonen importeert dit versteende hout rechtstreeks uit Indonesië en verwerkt deze unieke objecten in eigen werkplaats tot tafelbladen, bijzettafels, wastafels of decoratieve objecten. Versteend hout is letterlijk keihard, maar heeft nog de structuur van hout. Het is ontstaan doordat bomen zijn bedolven onder een dikke laag vulkanisch as en het hout niet meer in contact komt met zuurstof. In een langzaam proces van tientallen miljoenen jaren worden de houtcellen vervangen door de mineralen uit de as. Hout verandert hierdoor langzaam in steen dat zo hard is als graniet. Bijzonder is dat de structuur van het hout bewaard blijft en de jaarringen nog goed te zien zijn. Kenners kunnen zelfs de boomsoort herkennen.

Eigen import

Jan Jaap Lems, eigenaar van Lefulux Wonen, was directeur van een Nederlandse internationale school in Jakarta, toen hij voor het eerst kennismaakte met het natuurfenomeen versteend hout. Na 25 jaar onderwijs besloot hij zijn carrière een andere wending te geven en startte hij met de import van de mooiste stukken versteend hout naar Nederland, daarbij dankbaar gebruik makend van zijn uitgebreide netwerk in Indonesië. Sinds 2007 levert hij meubels en objecten van versteend hout aan meubelzaken in Nederland en een groot aantal andere Europese landen. Met ingang van 2 oktober 2020 zijn deze en vele andere meubels verkrijgbaar bij Lefulux Wonen.

Korting op de hele collectie

Lefulux Wonen opent haar deuren op 2 oktober en tijdens de eerste drie dagen wordt er een korting gegeven van 15% op de gehele collectie. De rest van de Woonmaand Oktober zijn er kortingen tot 25% op een selectie van het assortiment. Een ideale gelegenheid om kennis te maken met de woonwinkel met een voor Nederland uniek aanbod.

Boomstamtafels

De objecten van versteend hout combineren perfect met de boomstamtafels die ook volop in Heeten zijn te vinden. Het blad van zo’n boomstamtafel wordt gemaakt van massieve schaaldelen van een boom. Dat zorgt ervoor dat niet alleen de formaten, maar ook de vormen en de structuren van de boomstamtafels altijd van elkaar verschillen en het unieke interieurobjecten zijn. De boomstamtafels van Lefulux zijn hoofdzakelijk gemaakt van de Albizia saman die volop in Thailand wordt gevonden. Deze Albizia saman komt dus weliswaar ruimschoots voor in Thailand, maar is daar geen inheemse boomsoort. Het hout dat Lefulux importeert, is zonder uitzondering duurzaam verkregen en heeft een herleidbare herkomst.

Unieke banken, stoelen en kasten

Wie graag combineert met meubelen en zo een eigen woonstijl samenstelt, kan zijn hart ophalen in Heeten. Naast de objecten van versteend hout en de karakteristieke boomstamtafels vinden bezoekers bij Lefulux Wonen ook een grote collectie fauteuils, banken, eetkamerstoelen, kasten, lampen, decoratieve objecten en accessoires. De stoelen en banken zijn grotendeels van Nederlands fabricaat en paren een robuuste constructie aan een verfijnde vormgeving. Door de grote keuze aan leer en stoffen zijn ze volledig aan uw individuele smaak aan te passen.

Indiase kasten

Bijzonder zijn de Indiase kasten waarbij gebruikssporen zorgen voor het bijzondere en unieke karakter van een kast. Soms zijn ze gemaakt van gerecycled hout, soms zijn de antieke deuren uit gesloopte woningen nog herkenbaar. Een Indiase boekenkast of vitrinekast past perfect bij een boomstamtafel of een salontafel van versteend hout, als blikvanger in een klassiek of juist een modern interieur.

Coronaproof

De showroom van 2.500 vierkante meter laat behalve plek voor veel meubelen en interieurobjecten, ook ruimte voor een coronaproof bezoek. Bezoekers wordt gevraagd de afstandsregels te respecteren en zo nodig de aanwijzingen van de medewerkers van Lefulux op te volgen. Lefulux Wonen is gevestigd aan de Dorpsstraat 50 in Heeten en is geopend van 10.00 tot 17.00 uur.