Stedendriehoek

Mannen uit Gelderland kunnen goed overweg met schoonouders

STEDENDRIEHOEK – Bijna zeven op de tien Nederlandse mannen kunnen goed tot zeer goed overweg met de ouders van hun partner (69%). Mannen uit de provincies Drenthe (85%), Gelderland (74%) en Noord-Brabant (70%) hebben de beste band met hun schoonouders. Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van de Nederlandse man, uitgevoerd door mannenmodeketen Only for Men.

De clichés en flauwe grappen over schoonmoeders lijken, volgens dit onderzoek, tot het verleden te behoren. Toch geeft 8% van de Gelderse mannen aan helemaal niet overweg te kunnen met zijn schoonouders.

De eerste ontmoeting
Maar liefst 30% van de mannen uit de provincie Gelderland zegt dat hij zich, tijdens de eerste ontmoeting met zijn schoonouders, erg thuis heeft gevoeld. 18% van de mannen uit deze provincie had zich netjes aangekleed en 13% nam een klein cadeautje mee. Toch voelde twee op de tien Gelderse mannen zich ongemakkelijk en 3% deed zich zelfs anders voor dan hij in werkelijkheid is.

Hij helpt zijn schoonmoeder graag
Drie op de tien Nederlandse mannen zeggen dat hun schoonmoeder erg belangrijk voor hen is. Het is dan ook niet gek dat het grootste deel aangeeft dat hij zijn schoonmoeder vaak helpt wanneer zij hulp vraagt bij kleine klusjes (32%). In de provincie Utrecht is dit zelfs in 37% van de gevallen zo. In Zeeland (20%) en Zuid-Holland (16%) is de schoonmoeder het vaakst onderwerp van discussie.

Het eindcijfer voor schoonmama
De schoonmoeders van Gelderland krijgen van de mannen een gemiddeld cijfer van 7,2. Alleen de provincies Drenthe, Utrecht, Zuid-Holland, Zeeland en Groningen geven een lager cijfer aan de moeder van hun geliefde. Het laagste cijfer wordt in Zeeland gegeven, namelijk een 6,0. Flevoland geeft het hoogste cijfer, namelijk een 8,1!