Stedendriehoek

Lichtpuntje rond kerstdagen

“Het is najaar en het aftellen naar Kerstmis is alweer bijna begonnen. Waar het voor de één een tijd van gezelligheid met familie en vrienden is, is het voor de ander een periode van eenzaamheid. Hoe mooi is het dan als we in deze bijzondere tijd meer naar elkaar omzien en een beetje extra aandacht geven aan de mensen die het nodig hebben?” vraagt Mariska Bleyenbergh van Stichting Present Apeldoorn.

“In de vier weken voorafgaand aan kerst (29 november tot 24 december) breng je als Kerstengel in totaal vier keer een presentje bij iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken. Dit kan anoniem, maar hoeft niet. Het gaat om een klein gebaar of presentje. Bijvoorbeeld door een kaartje te sturen, een verrassing aan de deur te hangen of wat lekkers te bakken. Het gaat om het gebaar en zeker niet om de hoeveelheid of dure dingen.”

Ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond, eigenlijk komt iedereen die wat extra aandacht verdient, in aanmerking als ontvanger van Kerstengel-presentjes. Mariska: “Ken je zelf iemand uit je omgeving die wel wat extra aandacht verdient? Geef hem of haar dan op als ontvanger van Kerstengel-presentjes. Aanmelden is mogelijk tot zondag 15 november. Wil je jezelf opgeven als Kerstengel of wil je iemand opgeven die wat extra aandacht verdient? Kijk dan op de website www.stichtingpresentapeldoorn.nl”