Stedendriehoek

Kringloopwinkel ‘De Hofstad’ gaf € 11.800,00 weg

APELDOORN – Kringloopwinkel “De Hofstad” (Kayersdijk 9) heeft als doel om haar nettowinst weg te geven aan goede doelen in Apeldoorn en/of initiatieven met een link met Apeldoorn. De volgende goede doelen werden onlangs met een bedrag verblijd.

Acht Goede Doelen krijgen/kregen een cheque of goederen overhandigt tussen de € 500,00 en € 2500,00.

Stichting “de Sleutel” krijgt € 500,00 voor het buurtwerk dat zij verrichten in Apeldoorn Zuid en Noord.

Stichting “Apeldoorn geeft warmte” krijgt € 1250,00 om mensen te helpen die in moeilijkheden zijn gekomen door de sterk gestegen energieprijzen.

– Voor € 1500,00 hebben heel veel zwerfjongeren afgelopen kerst een kerstpakket gekregen.

Stichting “Dak en Thuislozen” hebben voor € 1800,00 6 sheltersuits (extra warme en beschutte slaapzakken) gekregen om de winter door te komen.

Stichting “V4Peru” heeft € 1500,00 gekregen om afgelopen december een kerstviering te organiseren voor honderden kinderen in een tehuis in Peru.

“Home voor Lopatyn 2022” krijgt € 1500,00 om vluchtelingen uit oost-Oekraïne op te vangen en van eten te voorzien.

Stichting “de Herberg” krijgt € 1250,00 om de sterk gestegen energiekosten te kunnen betalen.

– De actie “Grote kerk voor Oekraïne” heeft voor € 2500,00, 5 aggregaten gekregen om mee te nemen naar hun projecten in Oekraïne.

De kringloopwinkel draait alleen op vrijwilligers die het leuk vinden andere mensen te plezieren door heel goedkoop tweedehands goederen te verkopen en zo weer in gebruik te geven. Al de 70 vrijwilligers hebben een eigen taak in en achter de winkel, van goederen ophalen tot etaleren, van winkel inrichten tot repareren van goederen, en alles wat daar tussen zit.

U vind alle informatie over deze gezellige kringloopwinkel op www.kringloopwinkel-dehofstad.nl of op Facebook “kringloopwinkel de hofstad”.