Stedendriehoek

Kansarme kinderen willen graag op vakantie

STEDENDRIEHOEK – Stichting Europa Kinderhulp (EKH) organiseert vakanties voor kwetsbare kinderen uit binnen- en buitenland. Er is een grote toename aan kansarme kinderen die in aanmerking komen voor een vakantie. Om zoveel mogelijk kinderen een vakantie te kunnen bieden, is EKH op zoek naar nieuwe vakantieouders.

“Vakantieouders hebben jaarlijks in de zomervakantie circa twee weken tijd en ruimte om het kind in hun gezin op te nemen. Het is vooral belangrijk om het kind liefdevolle aandacht en een veilige omgeving te bieden. Laat ze meedraaien in uw gezin. De kinderen kunnen al enorm genieten van de ‘gewone’ dingen, zoals samen aan tafel eten, winkelen, een spelletje doen of een potje voetballen. Het is dan ook niet nodig de kinderen te overladen met dure uitstapjes en cadeaus”, vertelt Johan IJsendorn.

 

“In principe kan iedereen vakantieouder worden. Wij maken bij de selectie van kinderen en/of vakantieouders geen onderscheid in godsdienst, nationaliteit, culturele achtergrond of politieke voorkeur. In de meeste gevallen maakt uw gezinssamenstelling ook niet uit. Gebleken is dat persoonlijke kwaliteiten zoals geduld en begrip voor een kind dat onder moeilijke omstandigheden opgroeit, zeer waardevol zijn voor een succesvol vakantieverblijf.”

 

Hij besluit: “Loopt u, tijdens deze koude dagen, warm voor het idee een kansarm kind in de zomervakantie in uw gezin op te nemen? Neem dan voor vrijblijvende informatie contact met mij op via telefoon 0570-650234 of e-mail johan.ijsendorn@europakinderhulp.nl. Of neem een kijkje op onze website www.europakinderhulp.nl