Stedendriehoek

In de beperking toont zich de meester

Het twee jaarlijkse fotofestival van Apeldoorn Photo gaat dit jaar door. Met een geheel passend thema voor deze tijd: In de beperking toont zich de meester. Het festival vindt plaats van 15 mei tot 26 juni 2021.

“De afgelopen periode hebben wij overleg gehad met de Gemeente Apeldoorn, ACEC en CODA om het festival aan te passen aan de coronamaatregelen. Dit jaar is de vijfde editie van het festival. Het is jammer dat deze editie anders wordt dan wij van te voren hadden bedacht, maar de beperkingen dagen ons ook uit en wij willen ons ook ‘een meester‘ tonen in deze tijd. Een tijd waarin iedereen behoefte heeft er weer op uit te gaan en zich te laten inspireren. Met het programma van deze 5e editie hopen wij voor veel mensen hier in te voorzien”, aldus Jeffrey de Grijs, voorzitter van Apeldoorn Photo.

Deelnemende fotografen
De deelnemende fotografen zijn geïnformeerd over de aanpassingen. “Met de fotografen die zich nu opgeven voor deelname aan de vijfde editie van het Fotografie festival kijken we naar wat er mogelijk is. Wij streven naar zoveel mogelijk verschillende coronaproof activiteiten in de festivalperiode.”

Fysiek en online
De activiteiten van de voorgaande festivals speelden zich vooral af op fysieke locaties. “Dit jaar zullen de fysieke locaties aangevuld worden met online exposities. De pandemie heeft ons geleerd dat er online veel mogelijk is. Het online Museum van Apeldoorn Photo zal dan ook tijdens het festival een belangrijke rol spelen.”