Stedendriehoek

Hart van Zuid pakt weer groots uit op 51e editie braderie

APELDOORN – De ondernemers van winkelcentrum Hart van Zuid in Apeldoorn stapelen de laatste jaren feestje op feestje. Het winkelplein is enkele jaren geleden flink gerenoveerd; de opknapbeurt van het verblijfsgebied betrof hoofdzakelijk de grondige aanpak van de verkeer- en parkeersituaties in het winkelcentrum. Dat is allemaal bijzonder mooi geworden. En dan viert het winkelcentrum volgende week alweer de 51e uitgave van misschien wel hét hoogtepunt van het jaar in Apeldoorn-Zuid: de grote braderie, een feest van liefst vier dagen.

Namens Hart van Zuid spreekt Arno Dijkerman van Hamer Witgoed zijn waardering uit voor de werkzaamheden die destijds op het plein zijn verricht: “Ik ben hier zeer tevreden over. Zo kunnen we onze bezoekers toch wat chiquer ontvangen. De opknapbeurt heeft ons als winkeliers en ondernemers ook weer een flinke scheut nieuwe energie gegeven. Onze trefwoorden zijn niet voor niets: gezellig, veelzijdig, betrouwbaar, topservice en altijd actie!”

Hart van Zuid staat in de volksmond ook wel bekend als het Adelaarsplein. Dit vanwege het feit dat het winkelcentrum gelegen is aan de Adelaarslaan en ook de Talingweg. Het bestaat inmiddels alweer ruim een halve eeuw. In het winkelcentrum staan service, kwaliteit en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel. En in tegenstelling tot andere winkelcentra met veelal grote winkelketens, staan in Zuid veel eigen ondernemers in de zaak. Dit betekent dat de klant altijd kan rekenen op een uitstekende service en tevens draagt het bij aan een ontspannen en gezellige sfeer tussen de ondernemers onderling, waardoor de gezelligheid overslaat op het winkelend publiek. “Het ons-kent-onsgevoel vinden wij als ondernemers enorm belangrijk en dat zorgt er ook voor dat ik trots ben op ons winkelcentrum.”

Nieuwe luifels

De ondernemers van Hart van Zuid kijken alweer reikhalzend uit naar de jaarlijkse braderie met minikermis. “Wij vinden het leuk om actief met dergelijke evenementen aan de slag te gaan. Zoals het er ons ook aan gelegen is om het winkelcentrum zo fraai mogelijk te maken. Daar horen bijvoorbeeld de bloembakken aan de lantaarnpalen bij, die we enkele jaren geleden hebben geplaatst. Met de aanschaf van de nieuwe luifels kan het winkelend publiek bij slecht weer toch droog lopen, een groot pluspunt. En vergeet als belangrijke troef natuurlijk niet het gratis parkeren op ons plein!”

Naast de eveneens prachtige feesten rond Sinterklaas en Kerstmis, is de braderie een van de stokpaardjes van Arno Dijkerman. “Natuurlijk is het een prachtig evenement voor onze vaste klanten. We beleven nu alweer de 51e editie. Maar ik kijk ook verder. Het is geweldig wanneer bezoekers van buitenaf hier komen voor de braderie, vervolgens om zich heen kijken en denken: ‘Hé, leuk hier!’ Dat ze later nog eens terugkomen voor een winkelrondje bij onze gespecialiseerde zaken. Dan kunnen ook zij ervaren welke geweldige service wij allen leveren. Ja, ik ben met recht trots op ons winkelcentrum!”

Positieve reacties

De renovatie van Hart van Zuid heeft al geleid tot diverse positieve reacties vanuit het winkelend publiek, vertelt Dijkerman. “Ziet er strak uit!”, krijgen we regelmatig te horen. “Die plezierige feedback straalt nu op alles uit; diverse winkels hier hebben inmiddels ook een opknapbeurt achter de rug. En dat is alleen maar goed. Nu ons plein zo fris en netjes is klaargestoomd voor de toekomst, is het aan ons winkeliers en ondernemers om de boel ook fris en netjes te houden.”

Braderie

Het vierdaagse evenement begint woensdag 21 juni van 14.00 tot 21.00 uur met een Eurodag op de kermis. De kleine bezoekers kunnen bovendien op de foto met de personages Elsa en sneeuwpop Olaf uit de populaire kinderserie en -film Frozen. Maarten Sprangh Fotografie kiekt de kinderen en plaatst de foto’s op de facebookpagina van Hart van Zuid. Donderdag 22 juni begint de braderie en die duurt die dag, net als de kermis, van 14.00 tot 21.00 uur. Van 14.00 tot 16.00 uur vermaakt Clown Peter de bezoekers met zijn ballonnenkunsten en andere grappige dingetjes. Van 16.30 tot 20.30 uur begeeft Ben de Banjoman zich, vrolijk muziek makend, tussen het publiek. Vrijdag 23 juni zijn de braderie en kermis wederom van 14.00 tot 21.00 uur, met optredens van diverse artiesten: Dennis Wiltink, Hansie, Ramon Soer, Robbie Kee en André Hazes-imitator Ronald Reinhart. Zaterdag 22 juni, tenslotte, is er van 9.00 tot 16.00 uur kermis en een kleedjesmarkt. Inschrijven voor de kleedjesmarkt is mogelijk bij Primera Pijpers. Voor de kermis draagt, zoals vanouds, Willem Gühnen, weer de zorg.

Zie voor meer informatie de website www.winkelcentrumhartvanzuid.nl of volg Hart van Zuid op facebook. Daar vindt men ook zeer regelmatig de allerleukste win-acties met prachtige prijzen!