Stedendriehoek

Groter aanbod dan u zult verwachten bij Holsto Tuinen & Buitenleven

OLST – Onderlangs de dijk in Olst ligt het groencentrum van Hoveniersbedrijf Holsto Tuinen & Buitenleven. Dit bedrijf heeft een groter aanbod dan de meeste mensen zouden verwachten én bijzondere soorten ook, die niet bij de reguliere tuincentra staan. Holsto Tuinen & Buitenleven is naast de bloemetjes ook met de bijtjes bezig; het is een groencentrum met veel ecologisch en biologisch groen.

Wat is het voor een groencentrum?

Vergelijk het met een tuincentrum, maar dan echt gericht op beplanting voor buiten. Van vijverplant tot boom en van vaste plant tot zomerbloeier die extra kleur aan de tuin geeft, de hele zomer lang. Planten hebben een sierwaarde, voor elke smaak wat wils. Maar ze dragen ook bij aan de kringloop van de omgeving waarin ze zich bevinden. Een biologische start bij de kweker hoort daarbij en daarom is het assortiment bij Holsto Tuinen voor een steeds groter deel biologisch. In een paar jaar tijd is het uitgegroeid tot misschien wel het grootste assortiment biologische beplanting van Nederland; fruitbomen en -struiken, rozen, zaden, groenteplantjes, grassen, bamboes, vaste planten, bloembollen, kruidenplanten, vijverplanten en heesters. En zijn deze planten dan duurder? Welnee! Zijn ze minder mooi? Welnee! Is het aanbod in biologische planten divers? Jazeker, diverser dan u denkt, met veel aparte soorten! En in zekere mate ook sterker, deze planten moeten zichzelf immers staande houden zonder ‘kunstgrepen’ uit potjes. Twijfelt u nog of moet u gewoon even aan het idee wennen? Dat kan natuurlijk, komt tijd komt raad.

Het aanbod is onlangs nog flink aangevuld, dus reken op een vol terrein. “Klanten zeggen weleens blij verrast te zijn met wat ze bij aankomst aantreffen, dat ze niet hadden verwacht dat het hier zo groot zou zijn. Een mooi compliment voor al het werk dat de afgelopen jaren verricht is om dit op te bouwen,” aldus een medewerker van Holsto Tuinen & Buitenleven.

Openingstijden en bezoekadres

Groencentrum Holsto Tuinen & Buitenleven is te vinden aan de Rijksstraatweg 12A (de dijk) in Olst. De zaak is van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. Ook met Hemelvaartsdag en op 2e Pinksterdag is de zaak van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Bel voor meer informatie naar 0570-597846 of kijk op de website www.holstotuinen.nl.