Stedendriehoek

GEZICHT-GLORIX

Gruwelijk veel boze mensen de laatste tijd. Als je niet heilig bent of iemand hebt die giftig op je is, dan ben je gewoon een nikszeggende loser. Vraag maar aan Femke en Johan. Gelukkig heb ik zelf een paar hele boze mensen in mijn polonaise. Heuse haters! Je kan dus gerust zeggen dat ik erg belangrijk ben. De grimmige gluurders vinden dat ik een te grote bek heb, te recht voor zijn raap kwaak en niet kan schrijven. Dat tikken ze dan op social media, sturen het via e-mail en vertellen het aan de redactie. Gelukkig heet de directeur geen Wilfred Genee. Ik ben net niet belangrijk genoeg voor een demonstratie op de Brink, dat vind ik jammer. Krijgt Deventer op Stelten een heel andere lading…

Wat winden we ons op. Lees dat veel mensen het protesteren en demonstreren achterlijk vinden. Too much. Die ME wordt kats overbelast! Welnee, man. Die paarden zijn blij dat er weer wat te knokken is. Sinds de Eredivisiewedstrijden plat liggen is de ME maar wat aan het knikkeren. Zag zelfs een heuse vacature voorbij komen voor nieuwe politiepaarden. Kennelijk hadden er een paar ontslag genomen. Reden? Het hek was van de Dam. Dan is er geen ruk meer aan. Ben benieuwd welke sollicitanten ze aannemen. Lichte voorkeur voor zwarte paarden?

Zag dat L’Oréal de naam ‘lightning’, ‘brightning’ en ‘fairness’ van de gezichts-glorix afhaalt. Als ‘lightning’ niet meer mag, hoe gaan we Grease dan nog meezingen? Huidblekende producten, moeten die überhaupt niet verboden worden? Die máken je huid toch ook witter? Waarom vindt niemand dat gekkig?

Er is reuring in het land. Heerlijk. Opgepleurd met dat eeuwige polderen. We gaan bolderen! Fanatiek in de rondte leuteren. Iedereen is een beetje Derksen. En dan als straks de Eredivisie begint, kunnen we daar weer rellen. Alles voor de ME! Die black beauty’s moeten wel ingewerkt worden.

Denk wel dat we even op moeten letten. Door alle demonstraties over 1,5 meter afstand, anti-virus-groeppies en #blacklivesmatter vergeten we ons op te winden over zwarte piet. Gaat ‘ie nou die L’Oréal brightning, lightning, fairness-crème gebruiken, of niet?

Renske Kruitbosch is schrijver, columnist en heeft een eigen communicatiebureau, waar zij concepten ontwikkelt en communicatiestrategieën bedenkt en uitvoert. Daarnaast schrijft zij teksten, en gedichten, bedenkt ze slogans en schrijft ze speeches. Haar motto: mensen zijn gek en humor redt alles. www.renskekruitbosch.nl