Stedendriehoek

Geef eindexamenleerlingen het gevoel dat ook nu hun diploma van waarde is

Foto: Christien van Bergen

In een tijd dat we ons allemaal aanpassen aan de afstandsmaatregelen om onszelf en elkaar te beschermen tegen het virus, moeten de eindexamenkandidaten alle vertrouwde rituelen loslaten. Ook is er door het annuleren van de centrale eindexamens geen geslaagd-of-gezakt-dag. Het LAKS heeft donderdag 4 juni uitgeroepen tot de dag waarop alle geslaagden samen de vlag uithangen. Laten we ze steunen en op die dag allemaal creatief zijn met de kleuren rood, wit en blauw.

Voor de jongvolwassenen die dit jaar eindexamen doen, loopt alles wel heel erg anders. Geen feestjes, geen reis, geen diploma-uitreiking, geen eindstunt. Zoveel zaken die anders moeten. Sommigen hebben zelfs het gevoel dat hun diploma ‘minder waard’ is. Om te laten zien dat wij ons realiseren wat deze tijd van onze jonge mensen vraagt, roepen wij iedereen op om ze een hart onder de riem te steken door zelf creatief te zijn met jouw eigen vlag en/of de kleuren rood, wit en blauw.

De vlag uithangen is voor de geslaagden, daar komen we niet aan (misschien heb je zelf een net geslaagde huisgenoot en hangt ie al te wapperen), maar je kunt wel een waslijn maken, of een raamtafereel, een poster, een tekening met stoepkrijt, cup cakes bakken etc. Leef je uit! Maak een foto van jouw actie en deel ‘m via social media met onderstaande hashtags. Want: we zien jullie, en we zijn blij voor jullie. Jullie zijn #verdiendgeslaagd!