Stedendriehoek

Fleurige bloemstudio in een hip jasje

Een bloemenwinkel, nee, dit is een bloemstudio. HK bloemstudio is de volledige naam van de gloednieuwe studio van Thomas Vloedgraven, een rasondernemer die voorheen een bloemenwinkel in Wijhe had. Met de overname van de winkel van Paul Hafkamp, per 1 september, zet Thomas een traditie voort, maar dan wel in een heel nieuw en hip jasje.

HK bloemstudio is bij veel klanten bekend als Paul Hafkamp Bloemen. De nieuwe naam is dan ook met een knipoog naar Hafkamp. Thomas: “Ik wilde de oude naam niet weggooien. Die staat namelijk voor veertig jaar vakmanschap. Maar ik heb de studio, nadat ik de winkel in april heb overgenomen, wel een nieuwe uitstraling gegeven. Een uitstraling die staat voor nieuw, hip en vooral ‘anders’. Out of the box denken door bijvoorbeeld bloemen anders te verwerken, dat is waar wij ijzersterk in zijn.”

Met ‘wij’ duidt Thomas op het team van medewerkers dat bij hem is blijven werken, nadat zij jarenlang bij Paul Hafkamp werkten. Ook is er een medewerkster uit Wijhe het team komen versterken. “Als gezichten van de studio zijn zij erg belangrijk voor het bedrijf. Veel klanten komen hier al jaren, soms zelfs al zolang als de winkel van Paul Hafkamp bestaat. Daarom zijn wij er voor iedereen, voor alle klanten die hier al jaren trouwen klant zijn, maar ook voor mensen die eens iets echt anders willen. Met ons ijzersterke team en de nieuwe zaak zijn wij klaar voor de toekomst.”

De eigentijdse studio laat bij binnenkomst meteen zien dat het hier echt draait om een nieuwe visie op de traditionele bloemenwinkel. “Onderscheiden is ook nodig in deze tijd, want overal kun je bloemen kopen tegenwoordig. Daarom heb ik ervoor gezorgd, samen met een team van experts, dat de naam, het logo maar ook de achterliggende gedachte goed zijn doordacht. Ook daarin ben ik een perfectionist.” Het logo is dan ook niet zomaar gekozen. “De letters HK zijn doorsneden van de stengel van een bloem. De nerf van een blad is boven de letters gecreëerd, in een modern jasje. De nerf staat symbool voor de levenslijn, de groei die we nu doormaken met ons bedrijf.”

Dingen creëren, daar gaat het hier om. “Een boeket dat er elke dag anders uitziet, maar ook echt anders is. De ene dag ruik je heel specifiek de geur van een bloem, de andere dag zie je een knop openen en een bloem tot volle bloei komen. Dit zijn allemaal dingen waar we rekening mee houden bij het maken van een boeket.” Natuurlijk worden hier ook andere hippe creaties gemaakt in alle vormen en maten. Eigentijds, modern en out of the box.

HK bloemstudio vind je aan Holterweg 59. www.hkboemstudio.nl, telefoon: 0570-652205.